Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Adósságkezelés – együttműködéssel

Júniustól az adósságkezelési szolgáltatással bővült a szociális jellegű ellátások köre. A támogatás iránt közel kétszázan érdeklődtek. Egyelőre a családok ötöde élt a lehetőséggel.
A Győri Családsegítő Szolgálat Mónus Illés utcai központjában működő szolgáltatás sajátos mentőöv azoknak, akik többhavi díjhátralékkal: villannyal, fűtéssel, vízdíjjal tartoznak.

Bizalmi alapon

A szolgáltatás az adósságkezelési támogatásból, illetve az adósságkezelési tanácsadásból áll. Utóbbi lényege, hogy a pénzbeli segítségen túl adósságkezelő tanácsadó is segítséget nyújt az önrész havonkénti megfizetésében. A támogatás megállapításához szükséges a partnerség és az együttműködés. A törvény pontosan meghatározza az adósság fogalmát, eszerint pedig az elmúlt másfél évben „keletkezett", legalább hathavi időtartamú hátralékról van szó, aminek az alsó határa 50 ezer, a felső pedig 300 ezer forint. Lényeges, hogy a támogatás mértéke a hátralék maximum 75 százaléka lehet, amelynek összege nem haladhatja meg a 200 ezer forintot és 18 havi részletben nyújtható.

Szigorú feltételekkel

– Ilyen jellegű segítséget az a család kérhet, ahol a háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelme a nyugdíjminimum kétszeresét, jelenleg a 43.600 Ft-ot nem haladja meg – részletezte Szabóné Vörös Ágnes, a győri polgármesteri hivatal egészségügyi és szociálpolitikai irodájának helyettes vezetője. – Ez idáig 190-en érdeklődtek és 43-an kötöttek szándéknyilatkozatot, azaz vállalják az adósságkezelővel történő együttműködést.

Az irodavezető-helyettes szerint reálisnak tűnik ez a szám és várják a további jelentkezőket, akik emígy megmenekülhetnek egy esetleges kilakoltatástól vagy a hajléktalanságtól. A győri V. Imre két kiskorú gyermekét neveli egyedül. Krónikus betegsége okán rokkantnyugdíjas, ezért nagy összegű tartozása gyűlt össze, amit – a fenti segítséggel – a jövőben rendezni szeretne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gépkocsikat árverez a megyei rendőrség

A megyei rendőr-főkapitányság nyilvános, egyenkénti árverésen értékesíti a tulajdonában lévő, 12… Tovább olvasom