Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Adósokat vertek át tizenkétmillióval

Győr-Moson-Sopron - A gyanú szerint bankoknak tartozó, nehéz anyagi helyzetben lévő embereket csapott be a képen látható győri Hiba Zsuzsanna és férje. Eddig kilenc sértett tett feljelentést, akiknek összesen 12 millió forint kárt okoztak. A rendőrség további sértettek jelentkezését várja.
Hiba Zsuzsanna
A megyei rendőr-főkapitányság üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 41 éves győri Hiba Zsuzsanna és férje ellen.

A főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde alezredes tájékoztatása szerint a feljelentések adatai azt mutatják, hogy a hitelközvetítéssel foglalkozó nő 2006–2007-ben tévedésbe ejtette a hozzá fordulókat. Az általában nehéz anyagi helyzetben lévő, eladósodott ügyfeleket – akik magyarországi bankhitelt már nem kaptak – a nő úgy csapta be, hogy a megszerzett osztrák bankhitelekből díjazásként jóval magasabb összegeket kért, mint amennyi a megállapodás szerint ténylegesen járt volna neki.
Az „ügyfelek" tartozásait Hiba Zsuzsanna kifizette, ami a legtöbb esetben feltétele volt az új banki hitel felvételének. A gyanúsított az osztrák – grazi vagy hartbergi – bankoknál történt pénzfelvételt követően az ügyfelektől jóval magasabb összeget kért és kapott, mint amennyi a korábbi tartozásaik és az ehhez kapcsolódó költségek együttes összege volt.

A gyanúsítottak cselekményükkel a sértetteknek néhány százezer forinttól 3 millió forintig terjedő kárt okoztak. A szóvivő tájékoztatása szerint Hiba Zsuzsanna a tevékenységét alvállalkozóként, részben az általa vezetett cég keretein belül, annak győri irodájában bonyolította.
A főként Győr, Mosonmagyaróvár, Pápa, Komárom és Beled környéki ügyfelek különböző közvetítőkön keresztül és hirdetések útján jutottak el hozzá.

A rendőrség szerint feltételezhető, hogy Hiba Zsuzsanna és férje az eddig ismertté vált 9 sértetten kívül – akiknek 12 millió forint kárt okozott – számos magánszemélyt károsított meg, akik eddig még nem tettek feljelentést.

A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya várja azok jelentkezését, akiket Hiba Zsuzsanna és társa megkárosított, vagy hasonló módon megpróbált becsapni. Ugyanitt várják azok bejelentését is, akik az üggyel kapcsolatos érdemi információval rendelkeznek.

Bejelentések megtehetők a 96/520-016-os telefonon vagy levélben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság postacímén: 9002 Győr, Pf. 302.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld-teszt: Nem minden mellény fénylik

Győr-Moson-Sopron - Hat, boltban kapható és megfelelő engedéllyel rendelkező láthatósági mellényt… Tovább olvasom