Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Adósok: megyeiek a szégyenlistán

Győr-Moson-Sopron - A külföldi példák nyomán Magyarországon is évek óta szankcióként alkalmazzák a nagy összegű, illetve huzamosabb adótartozással rendelkezők nevének közzétételét. A lista negyedévenkénti közlésére nálunk az adózás rendjéről szóló törvény kötelezi a hatóságot.
Az apeh.hu honlapon a napokban tették közzé a legfrissebb, a 2008 első negyedévében jogerőssé vált adóhiányokat tartalmazó lajstromot, amelyre magánszemélyek 10 millió forintot, más adózók 100 millió forintot meghaladó tartozás esetén kerülhettek fel. A felsorolásban 155-en szerepelnek. A csúcstartó a budapesti Blacknex Kft., amelynek neve mellett 1 milliárd 916 millió 32 ezer forint adóhiány és 1 milliárd 952 millió 195 ezer forint jogkövetkezmény (bírság és kamat) szerepel. A magánszemélyek között a rekorder a pécsi Varjas István Attila 364 millió + 329 millió forinttal.

A listának két megyei szereplője is van. A győri Imrefalvi Gábor István adóhiánya 54 millió forint, amihez további 46 millió forint befizetendő összeg társul. Az egyedi dr. Szabó Rudolf 17 millió + 11 millió forinttal található az összeállításban.

A listák

http://www.apeh.hu/feketelista/hiany_hatralek/nemmsz_080424.html

http://www.apeh.hu/feketelista/hiany_hatralek/msz_080424.html

A listákban Ctrl-F-fel lehet keresni.

Olvasóink írták

 • 14. miracle 2008. május 06. 17:39
  „Ez csak maszlag.
  Pont ezen a listán vannak a nagypályások. Kisember hogyan csinál pl 20 millást adótartozást, 40 millás bevétellel? 20 év alatt nem lát annyi pénzt!”
 • 13. Cseter János 2008. május 06. 08:56
  „Hogy lehetsz ekkora fafejű? Igaz, aki nem mismeri a "Fehérgalléros bűnözők" tevékenységeit az nem is képes felfogni, hogy e rendszerben Ők azok akiket nem üldöz a bűnüldözők zöme! A mafla és hiszékeny ember meg mindent elhísz, míg nem Őt éri az rendelet amit ezek alkotnak! És természetesen nem madnak érte semmit vagy nem az élkobzott értékkel arányos szolgáltatást! Ez a védtelen emberek kifosztása és az érdemtelenek jogalap nélküli gazdagodása! Ez utóbbihoz pedig semmi más nem kell mint alantas törvényeket alkotni és csicskásokat beállítani mérlegelés nélkül a végrehajtásra! Hisz vannak olyan emberek akik mindent elhísznek jogosnak és törvényesnek, mint Te kedves "miracle"!”
 • 12. miracle 2008. május 05. 19:57
  „De mi az, hogy nem jogos?? Mitől nem jogos, hogy neked (neki) nem tetszik? Ez így megy? Nem teszik, nem fizetem, kész pasz, fizesse a többi, kormány monnyon le, jóhogynem beakarja tőlem szedni az 50 ezres adótartozást? Érdekes elveid vannak.
  Huszar
  Azért húzták meg 10 milliónál a határt, mert akinek ezt is sikerült már túllépni az már túllép a véletlen és az egyszerű felelőtlenség fogalmán, az már tudatos, pofátlan adócsalás. Már 1 milliót se lehet csak úgy összehozni, hát nem vette észre? Dehogynem.”
 • 11. Cseter János 2008. május 05. 18:57
  „Kedves "miracle" amit írtam az nem ostobaság! Hanem a valóság! Amikor valamit leírok azért írom a saját nevemmel, mert minden betüjét írásos valós bizonyítékokkal tudom alátámasztani! Értelmes ember pedig utána tud nézni, ha akar.
  Pontosan arra hívom fel a figyelmet, hogy mint írod a 10-50 milliós adótartozásokat nem képesek behajtani, de az 50-100 ezresek miatt ami nem is jogos, azt azonnal végrehajtják, ha van mit lefoglalni. Természetesen az APEH-nek nincs mérlegelési joga csupán (hóhér) mód végrehajtja az alantas politikai döntéshozók akaratát! Természetesen nem védem az adófizetés alól szándékosan kibúvókat, de alakósság alantas kizsebelése ellen minden fórumon tiltakozom”
 • 10. huszar. 2008. május 05. 18:50
  „Kerdezem En toletek ! Mire jo ez az acsarkodas egymasra? Nagyon sok uzletember,videki mezogazdasagbol -mezogazdasagba befekteto van eladosodva,a szornyeteg politikusaink vegett!!!!!!! A ciganyokrol nem is beszelve,akik karorvendoek a magyar nemzettel szemben!!!!! Fogjatok ossze,es segitsetek egymast,ne veszekedjetek!!!!! Inkabb az igazi cigany eloskodok ewllen tegyetek,mint a magyar ellen !!!!!!”
 • 9. miracle 2008. május 05. 18:33
  „Ne hordj össze ostobaságokat! Szegénysorsú, kis ártatlan haverjaid hogyan hordtak össze 10-50 milliós adótarozást, mi ?? Havi 15 ezer forint bevételből gondolom. Ez mind tudatos, módszeres és aljas adócsalásra vall, amit itt ezek a férgek produkáltak. Mi meg fizessünk helyettük, ugye?
  A 2 megyénkbelihez meg csak annyit, hogy a 2191 fős listán közel 100 megyénkbeli van! Csak győri legalább 1 tucat.”
 • 8. Cseter János 2008. május 05. 16:51
  „Szerintem az alantasság ott kezdődik amikor a közpénzen eltartott "Törvényszolgák" szinte Istennek képzelik magukat és olyan pénzeket hajtanak be az államkasszába ami nem egyeztethető össze a munkályuk értékével! Ugyan is messze elmarad a munkályuk teljkesítménye, értréke a behajtott összegektől! Az APEH-et pedig ép oly csicskásként használják mint azokat a selejtgyártó bírókat akiknek erre törvényeket alkotnak! Ez lenne a jogalap a törvényalkotók gazdagodására! Törvényt alkottak arra, hogy az igazságszolgáltatáshoz csak ügyvéddel lehet fordúlni! Csak kérdés, hogy melyik ügyvédhez? Aki a lakásmaffiánál vagy a bankok lenyúlásával foglakozik? Mert Ugygye csak az ügyvéd ért a bírók nyelvbén ebbenaz orszégban! Legalább is ez a módi! Az "Úr nem párbajozik a szolgával"-már a jogban sem!Így addig lopathatják,adógyanánt és fosztogathatják a védtelen polgárokat ameddig csak akarják e rendszerben!”
 • 7. Erika41 2008. május 05. 15:20
  „FeGe! Hány embert nyomtál már fel alaptalanul? Vigyázz! Nehogy Te legyél a következő! Ha kutyád sincs, akkor is úgy meghúzkodnak,hogy még odaát is a bűneidet fogod gyónni!”
 • 6. Erika41 2008. május 05. 15:12
  „Nem arról van szó, hogy ki fél, vagy nem fél, hanem a névtelenségről!Aljas módon elbújva a sötétben mint a patkányok.Nincs gyomorgörcsöm, alkalmazott vagyok, de becsületes, és nincs az az adócsaló akit névtelenül feljelentenék! Nagyobb a gyomorgörcse annak aki névtelenség mögé bújva rágalmaz!”
 • 5. FeGe 2008. május 05. 15:00
  „Én azt mondom, akinek nincs takargatnivalója annak nem kell félnie a besúgóktól. Akinek meg van annak legyen csak gyomorgörcse... Ja, és őket kell az akastófára küldeni!”
 • 4. Erika41 2008. május 05. 14:32
  „A névtelen feljelentgetőknek akasztófán a helyük.Több az Ő bűnlajstromuk, mint akit feljelentenek! Így akarják saját maguk lelkiismeretét tisztára mosni! Ha már egyszer van az ilyennek lelke.Az egész világon a legaljassabb módszer a névtelenség! Sajnos a jelenlegi kormány 50 éve táplálja ezt a fajta undorító megnyilvánulást!”
 • 3. o.viktor 2008. május 05. 14:30
  „sajna a besúgás nem szűnt mg 90-ben
  azóta is minden névtelen bejelentést kivizsgálnak a hivatalok, és nem csak az apeh, a többi is”
 • 2. Atis :) 2008. május 05. 08:16
  „Most, hogy van ilyen szép lista, akkor miért nem hajtják be a derék állampolgárokon/cégeken? BTK felelősség nincs ilyenkor? Behajtócégek hol vannak?
  A névtelen bejelentést meg hagyjuk csak. Akinek titkolni valója van rettegjen csak. Végül is velem szúr ki mert ergó nekem kell viselnem a nagyobb közterhet helyette, aki nem fizeti be az államnak amit illene, ergo én biztosan rosszabbul élne. Bárcsak ne lennék ilyen lusta, én is besúgnék szívesen... Hulljon a férgese. Szerintem ez minden becsületesen dolgozó állampolgár érdeke lenne.”
 • 1. Putyilov 2008. május 05. 07:10
  „Én azokat is feltenném a listára,akik egyáltalán nem fizetnek semmijen adót,járulékot,pedig életerős emberek.
  Sokkal hosszabb lenne a lista a sok "segíly"-ből élőből.
  A névtelen bejelentést meg tessék szépen megszüntetni. Névvel legyen kötelező,mert ez így a besúgókorszak felújítása.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az angyalkák kedvenc doktornénije

Dr. Ruszinkó Viktória az, aki megóvja, meggyógyítja az édesanyák legféltettebb kincseit. Azt mondja,… Tovább olvasom