Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Adományokból szépül a jégpálya

Szülői adomány révén eredménykijelzőt kapott a győri jégpálya.


A hétvégén avatták fel, a meccs előtt, amit a kölyök korosztályban játszó helyi hokisok a kaposváriak ellen megnyertek.

Az egyik hokizó gyermek édesapjaként adományozta a digitális eredménykijelzőt Tóth Gábor a jégpályát működtető alapítványnak. A több százezer forint értékű berendezés a jelenlegi legkorszerűbb technikát képviseli, a játékosok fotóit is megjeleníti. Horváth Lőrinc, a Győri Jégsportért Alapítvány elnöke elmondta: később az új eszközt terveik szerint továbbfejlesztik, kivetítőként is használni akarják, hogy a nézők azon is követhessék az eseményeket. Korábban egyáltalán nem rendelkeztek kijelzővel, holott ez elvárás a hazai bajnokság fordulóin.


A helyi jégkorongozó gyermekcsapatok pedig minden hétvégén játszanak: hol más városba utaznak és vendégként lépnek a jégre, hol házigazdaként fogadják ellenfelüket. A hazai bajnokság több korosztályában jól szerepelnek. Pár éve, mióta nincs győri felnőtt hokicsapat, a fiatalabb generációra koncentrál a Győri ETO HC, a hokiklub, tudtuk meg Szarvas Zoltán elnöktől. Minél több gyermeket akarnak a ˝korongkergetésre˝ megtanítani és igyekeznek biztosítani, hogy mielőbb versenyrutint szerezzenek.

Eddig egyáltalán nem volt eredménykijelző a győri jégpályán, most egy korszerű berendezést avathattak a hétvégi hokimeccsen. Fotó: Krizsán
Eddig egyáltalán nem volt eredménykijelző a győri jégpályán, most egy korszerű berendezést avathattak a hétvégi hokimeccsen. Fotó: Krizsán

A szombati meccs kezdődobásakor a korongot dr. Lipovits Szilárd győri jegyző bocsátotta a jégre a pálya tulajdonosát, az önkormányzatot képviselve. A város idei költségvetési tervében 107 millió szerepel a létesítmény felújításának céljára. A vasárnapi meccs előtt pedig egy másik adományt is kapott a győri jégsport, a helyi sportáruház 220 ezer forinttal segíti az alapítványt. Az előkészítős korosztály dunaújvárosiak elleni mérkőzése előtt is pezsgő élet volt a pályán, a jégkorongozók a közönségkorcsolyázókat és a jégtáncosokat váltották a műjégen. Utóbbiak már a meccsek előtt is bemutatókat tartanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasegyetem

A Nyugdíjasegyetem első előadása szerdán 16.30-kor kezdődik a Széchenyi István Egyetem kis… Tovább olvasom