Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Adományból VIP-szintű kórterem

Győr - A Petz-kórház belgyógyászatának egyik szobáját – adományként – hatmillió forintból alakította át az Integrál-H; a kétágyas, fürdőszobás helyiség a kórház első emelt szintű kórterme. Paramétereit tekintve „VIP" kategória, de fontos különbség, hogy ezért a betegeknek nem kell külön fizetniük.
A kétágyas, fürdőszobás helyiségért nem kell pluszban fizetnie a betegnek

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház C épületében kapott helyet a belgyógyászat–gasztroenterológiai osztály. Aki járt arra, az pontosan tudja, hogy a szárny az elmúlt 50 évben jelentősen amortizálódott, a kórtermeket már régen fel kellett volna újítani, de az ismert finanszírozási okok és a fenntartó megyei önkormányzat szűkös kerete miatt esély sem kínálkozott a beruházásra.

Prof. Rácz István osztályvezető főorvos, az ápolók és maguk a betegek is összefogást sürgettek; a szándék pedig szerencsére nyitott fülekre is talált Imre Istvánnál, a Integrál-Hexa zrt. igazgatójánál. A győri cég 2007-ben októberében megígérte, hogy egy kórtermet teljes egészében felújít. A szavát állta: idén májusig kicserélték a nyílászárókat, a burkolatok újak lettek, s a két beteg elhelyezésére alkalmas helyiségben fürdőszoba és WC is van. Ezen túl pedig a legszükségesebb kórtermi eszközök beszerzését is támogatta az Integrál-H.

A kórházi osztály, de maga a támogató, Imre István is abban bízik, hogy az ötleten más cég is kapni fog, s több ilyen kórterme lesz a Petz-kórháznak. Fotó: H. Baranyai Edina
A kórházi osztály, de maga a támogató, Imre István is abban bízik, hogy az ötleten más cég is kapni fog, s több ilyen kórterme lesz a Petz-kórháznak. Fotó: H. Baranyai Edina

Paramétereit tekintve ez a kétágyas szoba olyan, mint amit „VIP"-kórteremként harangoztak be korábban, nagyon fontos különbség azonban, hogy a betegek plusztérítés nélkül vehetik majd igénybe, ez ugyanis nem számít pluszszolgáltatásnak a kórházban – válaszolta kérdésünkre az intézmény sajtóosztálya. Hivatalosan tehát „emelt szintű kórteremről" beszélhetünk, de ennél lényegesebb, hogy ez az első ilyen, a XXI. század igényeit kielégítő helyiség a megyei kórházban, amelyből remélhetőleg több is lesz.

Az ötletadó főorvos és persze a teljes osztály abban reménykedik ugyanis, hogy a példa ragadós lesz, tehát lesznek még olyan cégek, vezető vállalatok a megyében, amelyek egy-egy ilyen kórterem felújítását vállalják. Minden kórteremnek neve is lesz, jelen esetben az első szoba ajtajára ez a tábla került: „Ezt a kórterem az Integrál-Hexa Zrt. adományából került felújításra 2007-ben."

Imre István, az Integrál-H elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, a hatmillió forintos munkát adományként kívánták a kórháznak átadni, s valóban példaértékűnek szánják, bízva abban, hogy lesz még olyan cég, amelyik hasonló elhatározásra szánja el magát. „Cégünk korábban is támogatta a Petz-kórházat, de ez a mostani most más. Láttuk mi is, hogy a betegek és az osztály orvosai, ápolói milyen körülmények között kénytelenek megküzdeni a betegségekkel, s az is tudott, hogy állami támogatásra nemigen számíthatnak még; ezért nem volt igazán kérdés, hogy a kezdeményezés élére állunk."

A kórterem a napokban készült el, az osztály és a betegek hamarosan használatba vehetik.

Olvasóink írták

 • 6. Belinea 2008. május 23. 07:40
  „Azért kíváncsi lennék egy év múlva egy statisztikára, hogy kik voltak a szerencsés VIP-esek ?
  Egyébként nagyon örülök, hogy van ilyen, remélem a kórházak összes szobái is előbb utóbb így néznek majd ki.
  És köszönet az Integrálnak !”
 • 5. virag33 2008. május 22. 19:38
  „Legalabb lesz hova befekudniuk az amerikai hadsereg Kozel-Keletrol Papara fuvarozott serultjeinek. Hiszen a gyori korhaz fogja Oket ellatni! Kivancsi leszek, hogy a "VIP" kortermek meddig lesznek elerhetoek a "magyar" betegek szamara. Vagy a NATO felujitja a korhazat?”
 • 4. Lucifer 2008. május 22. 09:42
  „Köszönet az Integrál-H-nak és gratuláció Rácz profnak is ,amiért ilyen ügyesen "lobbizik" az osztályának :)
  Más:
  A legtöbb osztálynak van alapítványa is,ezeken keresztül is lehetne támogatni a kórházat,és így még jobban járnának a cégek is.
  (Meg lehet nézni,hogy a gyerekITO is milyen szépen fejlődött az utóbbi időkben a támogatásoknak köszönhetően.)
  Minden osztály kiállhatna ennyire önmagáért,mert sajnos az államtól úgyis hiába remél a kórház bármit is...
  Az alapítványi támogatás meg max. egy kis plusz papírmunkába kerül a cégeknek,mert goindolom nagyrész úgyis leírhatják.Vagy nem?”
 • 3. joco1 2008. május 22. 09:22
  „tricse (csak Neked) IGAZAD VAN(dicséretes példa)”
 • 2. tricse 2008. május 22. 08:07
  „dícséretes és követendő példa!

  joconak!

  van rengeteg cég,ha mindegyik követi a jó példát akkor az összes kórterem ilyen király lesz és tuti,hogy mindenki részesülhet belőle!

  ritkán vagyok optimista,de most megpróbálom:)”
 • 1. joco1 2008. május 22. 05:47
  „És reméljük nem csak "VIP" betegek kerülnek majd oda.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbolondultak a telefonok?

Győr-Moson-Sopron - Kedden kora este nem egészen úgy működtek a telefonok, ahogyan kellett volna… Tovább olvasom