Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Adomány és integráció

Győr - A város polgármestere 300 ezer forintos támogatást adott az Egészséges Újszülöttekért Alapítványnak, sikeresnek mondható a gyárvárosi intézményi integráció: e két témája volt a tegnapi városházi sajtótájékoztatónak.
A szokásos heti városházi sajtótájékoztatót ezúttal „külső helyszínen", a szabadhegyi Rózsák terén tartották, egybekötve az új játszótér avatásával. Borkai Zsolt polgármester itt nyújtotta át azt a dokumentumot, amely arról szól, hogy polgármesteri keretéből 300 ezer forintot utal át az Egészséges Újszülöttekért Alapítványnak. Mint mondta, nagyon fontosnak tartja az alapítvány tevékenységét, s a jövőben is minden lehetőségével támogatni fogja. Petzár László elnök a köszönet mellett szólt arról, hogy a korábbi években a csökkenő állami támogatás miatt veszélyben volt az alapítvány működése. Most talán már, az adományoknak köszönhetően, könnyebb időszakokat élnek át. A polgármester 300 ezer forintja legalább két gyermek életminőségének javítására vagy életének megmentésére elég.

A sajtótájékoztatón Ottófi Rudolf alpolgármester a gyárvárosi „sikerre ítélt" intézményi integrációról beszélt. Elmondta, hogy a szülők is, a két érintett iskola tantestülete is pozitívan állt a tervezett változtatásokhoz, amelyekre azért van szükség, mert a városrészben a gyermekek létszáma tartósan alacsony. Az egész városrészben két párhuzamos osztálynál többnek az indítására nincs reális remény. (A témára részletesebben visszatérünk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz év után ismét új templom épül

Győr-Kismegyer - Az épülő kismegyeri „Isteni irgalmasság" templomának a napokban helyezték el… Tovább olvasom