Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Adomány az ünnephez

Több mint háromszázezer kilogrammnyi élelmiszert oszt ki a Gyermekétkeztetési Alapítvány a rászoruló családoknak,.
Tizenkettedik alkalommal szervez karácsonyi élelmiszercsomag-akciót a Gyermekétkeztetési Alapítvány. Ezúttal összesen 315 ezer kilogrammnyi ennivalót oszt ki a rászoruló gyermekeknek. 15 ezer csomagot állított össze, amiből a pályázó települések közül 315-nek jut. Az adomány összértéke 135 millió forint, ami az adók felajánlott egy százalékaiból, támogató cégek, magánszemélyek felajánlásaiból gyűlt össze.

Az észak- és a nyugat-dunántúli települések képviselői tegnap Győrben vették át a csomagokat. Megyénkből 3 önkormányzat pályázott sikeresen: Kisbajcs, Fehértó és Győr. Nekik 210 csomag jut.
A csomagok egyenként 21 kilogrammosak, tartós élelmiszereket, lisztet, tésztát, konzerveket, kekszet tartalmaznak és szaloncukrot is kapnak a megajándékozottak. Szabóné Vörös Ágnes, a győri polgármesteri hivatal egészségügyi és szociálpolitikai irodájának vezetőhelyettese úgy véli, praktikusan állították össze azokat, olyan jellegű alapanyagok kerültek bele, amelyekkel ünneppé tehetik a rászorulók is a karácsonyt. Az irodavezető-helyettes vette át azt a 180 csomagot, amit a győri önkormányzat nyert pályázati úton. Elmondta, hogy főként a családsegítő szolgálat segítségével osztják azokat szét, olyan helyekre juttatnak, ahol a család szociális helyzete miatt a gyermek étkeztetése gondot jelent. Gondolnak a krízislakásokban élő hajléktalanokra és a családok átmeneti otthonában lakókra is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tisztes ipar szolgálói

Munkájuk, nevük védjegy, a jó iparosmesterhez ma is visszatér a kuncsaft. Tovább olvasom