Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Adománnyal érkezett a focikupára

Győr - Játszani hívták a hagyományos Audi-focikupára a vállalat igazgatótanácsának tagját, dr. Werner Widuckel azonban nem érkezett üres kézzel Győrbe: két és fél millió forintos adományt hozott a csecsemő- és gyermekotthon lakóinak.
Furcsa „díszletek" között zajlott az Audi szokásos sportnapja: a készülő ETO-stadion zöld gyepén, égbe meredő betonoszlopok, földkupacok és daruk között készülődtek a csapatok a VIP-mérkőzésre. A meccsen pályára lépett az Audi vezetőségének több tagja – magyarok, németek egyaránt –, a győri csapatot pedig többek között Konkoly Csaba, az ETO KC vezetőedzője, Molnár Péter városi sportigazgató és Varga Ákos motorversenyző erősítette. Várták Borkai Zsolt polgármestert is a pályára, ő azonban mez és sportcipő helyett öltönyben érkezett, ugyanis néhány napja – éppen focizás közben – térdsérülést szenvedett, s orvosa pihenőt rendelt neki. Így is szemtanúja lehetett azonban annak az örömteli pillanatnak, amely bearanyozta az egyébként meglehetősen borongós, szeles délutánt: az Audi jelentős támogatással lepte meg a város egyik rászoruló intézményét.

A felajánlás a győri Audi munkatársait is meglepte; dr. Werner Widuckelt – aki egyébként a szociális és személyügyekért felel az igazgatótanácsban – a focikupára hívták játszani, ő azonban bejelentette, hogy nem érkezik üres kézzel. Győri kollégáit kérte meg, hogy találják meg azt a szervezetet, amelynek talán a leginkább szüksége van támogatásra.

A győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthonra esett a választás, amelynek igazgatónője alig hitte el a jó hírt, amikor telefonon felhívták: 10 ezer eurós, azaz két és fél millió forintos adományt kapnak
a vállalattól.

– Ekkora adományt még soha nem kaptunk! Lesz mire költeni, szeretnénk például a most még üres udvarunkat egy kicsit felújítani, játékokat vásárolni. Na és persze itt az iskolakezdés, ami, tekintve, hogy az ötvenhat nálunk élő gyerekből harmincöt iskolás, nagyon megterheli a költségvetésünket – sorolta a terveket dr. Vargáné Réti Edit, akinek gyors számításai szerint még karácsonyra is jut a meglepetés-adományból.

Nem ez az első hasonló akciója az Audinak: hozzájárult többek között a mindszentpusztai autistaotthon felépítéséhez, segítette a győri kórházat, valamint számítógépekkel támogatta a város számos óvodáját és iskoláját.

– A munkatársak egészségének megóvása, a rendszeres testmozgás támogatása fontos célja az Audi egészségpolitikájának. Az Audi-focikupa, melyet az ingolstadti, neckarsulmi és győri telephelyeken rendeznek meg, kiváló példája a sport iránti elkötelezettségünknek. A sport támogatása mellett azonban a szociális felelősségvállalásra is nagy hangsúlyt fektetünk, ezért nagy öröm számomra, hogy a futballbajnokság zárónapján – magyar telephelyünkön először – egy szép cél érdekében adhatom támogatásunkat – mondta dr. Werner Widuckel.

Pomaranski Luca

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állítsuk meg a nők elleni, családon belüli erőszakot!

Győr - Állítsuk meg a nők elleni, családon belüli erőszakot! - Ezzel a címmel kerül megrendezésre… Tovább olvasom