Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Adok-kapok: ki mit kapott?

Győr - Gergely Zoltán az MSZP helyi szervezete nevében reagált szerdán a Németh Zoltán alpolgármester keddi budapesti sajtótájékoztatórán elhangzott védakra. Szíjjártó Péter hallgatása a szocialistáknak szúrja a szemét. Az MSZP vizsgálatokat sürget, a Fidesz áll elébe.
Gergely Zoltán bejelentette: tény, hogy Kun Gergely, a KIR Kft. tulajdonosa az édesapja pedig dr. Kun András korábbi alpolgármester. A Fidesz azonban elhallgatja, hogy a támogatások megítélése és jóváhagyása nem az ő hatáskörébe tartozott, sőt a megítélt 600 ezer forintot a cég fel sem vette. A Németh által említett másik esetben a Senior 2003 Kft. ügyvezetőjének édesapja valóban a gazdasági bizottság tagja volt 2002 és 2006 között, ám a támogatást nem ez, hanem a jobboldali többségű idegenforgalmi bizottság szavazta meg neki.

– A fideszes védekezés zajánál csak Szijjártó Péter hallgatása hangosabb. A Fidesz kommunikációs osztagának legharcosabb főtisztje, aki mindig, minden ügyben magabiztosan ítél a jó és a rossz dolgában, most másokat küld maga helyett magyarázkodni – hangoztatta Gergely Zoltán. Hozzátette: a győri szocialisták nem hagyják, hogy Szijjártó kitérjen a felelősség elől. Minden jogi eszközzel élnek, hogy kiderüljön, csupán elszigetelt győri jelenségről van-e szó, vagy minden „narancssárga" önkormányzat esetében érvényesülő, országos modellről? Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik az önkormányzat által kötött szerződések, megállapodások, támogatások felülvizsgálatára.

A Fidesz válasz kommünikéjében még szerdán bejelentette: áll a vizsgálatok elébe, sőt kezdeményezi, hogy a győri önkormányzat által 1994-2006 között kötött valamennyi beruházási, építési, üzemeltetési, tanácsadási és pályázati támogatási szerződést tételesen és tüzetesen átvizsgáljanak. A feltárt esetleges jogsértések ügyében haladéktalanul az illetékes hatóságokhoz fordulnak, és a szükséges feljelentéseket megteszik. A most kifogásolt támogatásokat ugyanis úgy szavazták meg kétszer is az MSZP bizottsági tagjai, hogy a megtámadott fideszes bizottsági tagok a szavazáskor érintettségüket bejelentve tartózkodtak.

Olvasóink írták

 • 5. éva 2007. november 03. 20:16
  „volt paktum.”
 • 4. Heni 2007. november 02. 19:35
  „Létezett-e a Zuschlag-Szijjártó paktum? - Cikksorozatunk a Zuschlag-ügyről (3. rész)

  http://www.hirszerzo.hu/cikk.letezett-e_a_zuschlag-szijjarto_paktum_-_cikksorozatunk_a_zuschlag-ugyrol_3_resz.46753.html”
 • 3. jokkajózsi 2007. november 01. 19:37
  „Olyan mint az oviban. Bebe nemcsak én loptam Te is loptál.
  Nem az a lényeg, hogy nem lopunk. Valaki egyszer azt mondta "nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani !"
  Ezek, (mindegyik oldal) még a látszatot is messze kerülik.
  Az mindenestre nekem is feltűnt, hogy "mindenttudok, mindentlátok vaserkölcsű" Szíjjártó megmondó Péter most nem mondja meg a tutit.”
 • 2. zor 57 2007. november 01. 11:36
  „Az ilyen támogatások odaitélésekor miért nem hozzák nyilvánosságra azt az adatot is,hogy a támogatást milyen céllal kapják a vállalkozások.Mert kérdezem egy éjszakai klubbot miért kell adóforintokból támogatni.Ha rosszul üzemel,esetleg bezár mi lessz a százezer forintokkal.Naivan kérdezem:Tán a vállalkozó visszafizeti?
  Még naivabban:Ezek a vállalkozások egyáltalán fizetnek adót rendesen,vagy csak támogatást várnak.”
 • 1. Ede 2007. november 01. 05:18
  „Szerintem nézzék meg a Gergely et. gyárvárosi lakásainak a vevőiből, hánykapott önkormányzati támogatást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem szeretjük a politikusokat

A politikusok népszerűtlenségét mutatja a Századvég és a Forsense októberben végzett telefonos… Tovább olvasom