Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Adófizetés nélkül kereskedett az interneten

Akár öt évet is kaphat az az asszony, aki rendszeresen, adóbevallás és adófizetés nélkül kereskedett az interneten, és csaknem tízmillió forintos bevételre tett szert az üzletszerű értékesítésből.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyre gyakrabban találkozik adózással kapcsolatos költségvetési csalással az online kereskedelemben.

A fogyasztói szokások megváltozásával és az elektronikus kereskedelem térhódításával új formája terjed az adócsalásnak, amit a webes licitoldalakon követnek el.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága a közelmúltban több ilyen bűncselekmény miatt is nyomozott.

Internetes kereskedelem alatt az elektronikus adatok segítségével folytatott üzleti tevékenységeket kell érteni, vagyis egyfajta üzlethelyiség nélküli kereskedést interneten kínált termékekkel és szolgáltatásokkal.

Az online kereskedelmet lényegében az igények gerjesztik, hiszen ezzel gyakorlatilag megszűnik a távolság, a vásárlás gyors és kényelmes.

A Vas megyei pénzügyi nyomozók nemrég eljutottak egy olyan sárvári nőhöz, aki rendszeresen prémium kategóriás árukészlettel jelent meg a világhálón, így téve szert több millió forintos bevételre.

Az internetes kereskedelemmel az illető – mivel adóbevallási és adófizetési kötelezettségének nem tett eleget – az állami költségvetést több mint kétmillió forinttal megkárosította.

A nyomozás befejeződött, az iratokat vádemelési javaslattal továbbították a NAV pénzügyi nyomozói a Szombathelyi Városi Ügyészségre.

A rohamosan terjedő adócsalási módszert a törvény minden más költségvetési csalással megegyezően bünteti, jelen esetben akár öt évet is börtönben tölthet a sárvári asszony.

Ebben az évben egyébként a NAV bűnügyi és adószakterülete is kiemelt figyelmet fordít az online aukciós portálokon zajló kereskedelemre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrzik Apor Vilmos püspök emlékét

Győrtől 900 kilométerre, Kovásznán szentelt fel Boldog Apor Vilmos püspök emlékére készített… Tovább olvasom