Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Adócsökkentést javasolnak a szocialisták

Győr - Az iparűzési adó mértékének mérséklését javasolják a december 6-i közgyűlésen a szocialisták – hangzott el a párt tegnapi sajtótájékoztatóján. Neupor Zsolt elnök szerint a jobboldalon tapasztalható civakodás helyett sokkal inkább a város hosszú távú érdekeit szem előtt tartó, közösségi politikára van szükség.
Az MSZP Győr és környéke szervezetének elnöke úgy vélekedett: a Fidesz az elmúlt 12 év tartalékait éli fel úgy, hogy „közben semmilyen fejlesztést sem indított el. Ezért félő, hogy a jövő évtől jelentkező extrabevételt is saját hangszerkészítő cégeinek utalnák." A szocialisták úgy gondolják, ez a pénz a győrieket illeti. A város fejlődése, vállalkozói versenyképességének javítása és a további munkahelyteremtés érdekében ezt a bevételt adócsökkentésre kell fordítani – jelentették ki a tájékoztatón. Neupor Zsolt elmondta még, hogy ennek érdekében az első decemberi közgyűlésen az MSZP az iparűzési adó mértékének 2 százalékról 1,4 százalékra való csökkentésére tesz javaslatot. Ez a mérséklés jelentős segítséget nyújthat a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.

Évekkel ezelőtt sokan nem értették, miért ad a város adókedvezményt a betelepülő multicégeknek. Már világosan látható, az egykori szocialista városvezetés jól döntött például az Audi letelepedése mellett, hiszen a munkahelyteremtés mellett a cég jövő évtől plusz adóbevételt is hoz Győrnek. Neupor Zsolt szerint ezzel szemben az elmúlt egy év a semmittevés éve volt.

Az elnök nem kommentálta, hogy Szijjártó Péter első fokon pert nyert az MSZP ellen, mert a döntés nem jogerős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre adhatják el az első bérlakásokat

Győr - A győri önkormányzat már jövőre lehetővé teszi, hogy a bérlők jelentős része megvásárolhassa… Tovább olvasom