Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Adj nevet a kisoroszlánnak!

Győr - Reklámfilmsztár lesz a győri állatkert két hónapos kisoroszlánja, „akivel" a napokban forgatott egy biztosítótársaság. A kölyök volt az egyetlen, „aki" kilógott a profi stábból: bár a szerepe nem volt valami összetett, rendre figyelmen kívül hagyta a rendezői utasításokat...
A Locofilm Stúdió stábja két napig forgatott a győri vadasparkban. A munka már a kisoroszlán megjelenése nélkül sem volt éppen problémamentes: az egyik világosító munka közben leesett egy közel három méter magas létráról, s a mentő csuklótörés gyanújával vitte a megyei kórházba.

A készülő reklámfilm főszereplője az állatkert – egyelőre név nélküli – oroszlánbébije, ő testesíti meg a megrendelő ING biztosítótársaság
kabalaállatát.

A kölyök szerencsére nem jutott olyan sorsra, mint a legutóbbi győri alom – ott a három kisoroszlánról nem gondoskodott az anyjuk, így kézből kellett nevelni őket –, sőt, vidáman éldegél édesanyjával, Jennyvel. Éppen ezért sérelmezte, hogy kis időre el kellett szakadnia mamájától, s érthetően az sem hatotta meg, hogy a reklámfilm rendezője Sztevanovity Dusán, Zorán testvére és szerzőtársa. Pedig a stáb igyekezett mindenben a kedvében járni...

– Csak 15–20 percre vesszük ki a kifutójából, mert látjuk, hogy nagyon vágyik vissza az anyjához, de így sem könnyű! Pedig nincs nehéz szerepe: mindössze nyugton kell maradnia – ez sem sikerül mindig –, majd elsétálnia balról jobbra. Ez már komoly feladat, vagy szembejön a kamerával, vagy hátat fordít, s teljesen hidegen hagyják a rendezői utasításaim. Sem a cumisüveg, sem a hús nem motiválja, egyszóval mindannyian az oroszlán kezében vagyunk – mondta mosolyogva Dusán, aki nem először jár Győrben „oroszlánnézőben". Midrát, a most másfél éves oroszlánhölgyet is láthattuk már reklámfilmben, őt azonban ma már egy kicsit nehezebb lenne kezelni...

Sztevanovity Dusán hamar összebarátkozott az oroszlánbébivel – csak a kellő tisztelet hiányzott... Fotó: Krizsán Csaba
Sztevanovity Dusán hamar összebarátkozott az oroszlánbébivel – csak a kellő tisztelet hiányzott... Fotó: Krizsán Csaba

A rendezőt az eggyel komolyabb „nagyságrend" sem riasztja el, egy korábbi reklámban dolgozott kifejlett cirkuszi oroszlánnal is. Nála nem a fegyelmezetlenséggel volt probléma – éppen ellenkezőleg.

– Megcsinált mindent, amit kértünk, azonban arra volt trenírozva, hogy ha valamilyen feladatot rendben teljesít, vége a mutatványnak, és pihenhet. Így aztán naponta egyszer hajlandó volt megtenni, amit kellett, majd egyszerűen levonult az emelvényről... – meséli Sztevanovity Dusán.
A mostani reklámfilmet összesen négy napig forgatta a stáb, ebből kettőt stúdióban, amelynek eredményeképpen egy képzeletbeli show-műsor kulisszái mögé pillanthat be a néző. A győri oroszlánbébi a félperces reklámban körülbelül hat másodpercig lesz látható a képernyőn – ez a két nap(!) gyümölcse –, május elsejétől egy hónapon keresztül, több tévécsatornán.

Adj nevet az oroszlánnak!

Érdemes a május 1-jei hosszú hétvégén ellátogatni a győri állatkertbe, annál is inkább, mert hivatalosan ekkor mutatkozik be a március elsején született oroszlánbébi. A „kislánynak" még nincs neve – a névadásban a vadaspark a látogatók segítségét kéri: a helyszínen elhelyezett dobozba mindenki bedobhatja a javaslatát. A nyertes ajándékot kap. A kisoroszlán mellett először nézhetik meg a látogatók azt a két – tegnapi számunkban bemutatott – elárvult rókakölyköt is, „akiket" Bácsán találtak az ott lakók, s most szakemberek segítségével cseperednek. Az állatkert kedvencei között Gesztenye, a tapírgyerek és Póla, az emberek közt nevelkedett kamasz csimpánz is várja a kicsiket-nagyokat, utóbbi már új (csimpánz)családjában. 

Olvasóink írták

 • 10. manoka47 2010. június 01. 19:27
  „Szerintem legyen a neve:Mira ez egy büszke de kedves oroszlánhoz illő név!!”
 • 9. janez35 2009. február 05. 18:55
  „Szerintem a neve legyen:CSENGE.Mert ilyen oroszlány már van a pesti Állatkertben is.”
 • 8. Lali666 2008. április 28. 20:45
  „Nem szabad túl dedós nevet adni a kicsinek, mivel ha felnő, akkor hívjunk már egy kifejlett vadat nyuszikának? Szerintem lehetne valami klasszikus nevet adni neki. Vagy afrikai nevet, mivel elvileg onnan származik. Lehetne pl: Henriett (körülkerített birtokán uralkodó).”
 • 7. Viktória 2008. április 28. 11:03
  „legyen Zsüzsü vagy Zsüzsü-ke =)”
 • 6. tricse 2008. április 27. 18:36
  „akkor már inkább ALBINA

  hehe

  vagy legyen mondjuk: SICC”
 • 5. Márkus Hilda 2008. április 27. 13:01
  „Legyen a kisoroszlán neve: ALBINO.

  Annál is inkább, mert kislány, de Albin napon született.

  Nagyon illene hozzá ez a név szerintem.”
 • 4. pampalini 2008. április 26. 20:41
  „legyen a neve MORZSI !!!”
 • 3. bácsbokodembrió 2008. április 26. 12:07
  „De vigyázni kell a bébi vadállatok sztárolásával. Nézzétek meg Knuthot, aki a németeknél volt őrült nagy sztár kiskorában, most már kifejlett kan jegesmedve, teljesen kifordult önmagából, egy dühöngő vadállat lett, mert állandóan a tapsra és a szereplésre vágyik”
 • 2. bobo01 2008. április 26. 10:11
  „Kikérem magamnak :) legyen mtt!”
 • 1. mtt 2008. április 26. 09:55
  „ha itt is lehetne nevet adni a kis oroszlánnak, én Bobó-nak nevezném, mert kis bohóc, bohém. Ha megnő, akkor is jó neki a Bobó. Szerintetek?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztivál a múzeumnegyed szívében

Győr - A Városi Művészeti Múzeum szervezésében idén is megnyílik a Művészetek Utcája. Zenés,… Tovább olvasom