Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Abdai repülőrajt másodszor

A repülőgép köré épített, Győrhöz közeli étteremben új fejezet kezdődött: hét évig üresen állt, de a napokban karibi stílusban újra megnyílt. Létrehozásakor a turisták miatt jövedelmezett, most viszont a környékbelieket várja táncprogramokkal.

Az Abda Győr felőli részén álló „repülőházról" tavaly azért írtunk, mert az üresen álló épület körül újra meg újra összegyűlt szeméttel gondja akadt az önkormányzatnak és a tulajdonosnak. Utóbbi akkor azt nyilatkozta: leginkább zenés szórakozóhelyként lenne érdemes működtetni. Ezt gondolja Kis Győző is, aki kibérelte a helyet. Győrben már működtet egy szórakoztatóegységet, de ott nyáron a zárt térben nagy a meleg. Az Elvis-parkban álló repülő körül viszont tágas teraszt tudott kialakítani, ahol ráadásul a vendégek beszélgetése sem zavar senkit.

Négy hónap alatt végeztek az étterem rendbetételével. Lemosták az utasszállító gépet és újrafestették, körülötte járólapokat raktak le, sziklakertet alakítottak ki. Belül felújították a mosdókat.

A helyiségek falai is új színt kaptak, vöröses, narancsos árnyalatokat a karibi hangulatnak, a pálmáknak, a nádbúto- roknak megfelelően.

A teraszon koktélpult várja a vendégeket, a harmadik kategóriájú étteremben mintegy hatvanan, az emeleten a büfében negyvenen tudnak leülni. A repülőgép teste beszélgetőhely és külön nagy tánctér maradt a parkett ördögeinek.

– Azért kapta a Club Sky nevet, mert bárhol ül le az ember, láthatja az eget. Sok az üvegfelület, esti kivilágításban úgy néz ki a gép, mintha felszállna – mondta Kis Győző, aki úgy véli, hiányzott Győr vendéglátásából egy ilyen vidám, minden korosztály számára vonzó táncos hely. A felújítás többmilliós költségét úgy enyhítette, hogy sok munkát maga végzett el barátaival és reményei szerint öt év múlva térülhet meg a beruházás, amellyel tizenöt új munkahelyet teremtett. Nem az átmenő forgalomra számít, hanem a győriekre, a többi megyénkbeli településen élőkre. Kedvező árakkal, különleges környezettel, élő zenés, táncos programokkal igyekszik csábítani őket. Ottjártunkkor is épp salsaparti kezdődött bemutatóval, tánctanítással, Futó Károly oktató vezetésével és a Dimenzió táncosaival. Pénteken  lesz a következő latin est.

Az IL–18-as földi története

Győr határában, a 10-es és a 85-ös út elágazásánál 1990-ben nyílt meg a repülővel keresztezett étterem. Az utasszállítót a Malév selejtezte ki és adta el egymillió forintért. Saját szárnyain repült Ferihegyről Pápára, ahol szétszedve kamionra rakták és jelenlegi helyére hozták. Körülötte szolgáltató-kereskedelmi központot alakítottak ki Elvis-park néven, de nem Elvis Presley, hanem az elektromos és vasszerkezeti ipari szolgáltató kisszövetkezet volt a keresztapa. A benzinkút és a márványkereskedés azóta is ott működik, a kezdetben jövedelmező étterem sikertörténete azonban 2000-ben megszakadt. A hegyeshalmi határátkelőig vezető autópálya-szakasz megépítésekor szinte nullára esett a forgalma. A külföldi turisták a gyorsabb közlekedés lehetőségével éltek, már nem haladtak át Abdán. Emiatt szűnt meg a faluban működő bazársor is. Abból néhány megszépült épületbe kerülve maradt meg, az IL–18-as körül pedig idén tavasszal alakították ki a karibi hangulatú „repülőteret".

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új körforgalom épül Szabadhegyen

A Noa Győr Investment Kft., a Royal Parkváros beruházója 120 millió forintért új körforgalmat épít… Tovább olvasom