Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Abdai Radnóti-szobor - Pénzbírságot kapott és eltiltották a vezetéstől a rongálót

A 24 éves pápai férfi relatív gyorshajtás miatt letért az útról és járművével a Radnóti emlékműnek ütközött tavaly novemberben.
 
A rendőrség ügyeletét 2013. november 17-én reggel értesítették arról, hogy az 1-es főúton, a Győr határában lévő Radnóti-szobrot összetörték. A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a rongálást gépkocsival okozták. Az autó vezetője az általa okozott balesetről nem tett bejelentést, adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. A Mercedes gépkocsit Öttevény határában elhagyva találták meg a rendőrök.

P. Szabolcs 24 éves pápai lakos 2013. november 18-án délután feladta magát a rendőrségen.

Ez az autó gázolta el az abdai Radnóti-szobrot

Kihallgatása során elmondta, hogy 2013. november 17-én hajnalban ismerőse személygépkocsijával és férfi utasával egy győri szórakozóhelyre tartott. A helyismeret hiánya és az éjszaki köd miatt letért az útról, hiába fékezett a tujákon keresztül az emlékműnek hajtott. Öttevénynél a gépkocsiból kifogyott az üzemanyag, ezért az út mellett hagyták és utasával autóbusszal Pápára utaztak.

A Győri Rendőrkapitányság Szabálysértési Hatósága a közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés elkövetése miatt P. Szabolcs 24 éves pápai lakost – jogerősen - pénzbírsággal sújtotta és a járművezetéstől eltiltotta.

 Az emlékmű Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész alkotása. Korábban, Győrben tartott sajtótájékoztatón megnyugtatónak nevezte, hogy a sérült alkotás összeragasztható, és mintaként szolgálhat az újhoz, amely így pontosan úgy fog kinézni, mint az eredeti.

Borkai Zsolt polgármester akkor kijelentette: költő emléke, munkássága előtt tisztelegve úgy döntöttek, hogy az utolsó forintig az önkormányzat állja a költségeket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Lászlót Orbánról, Mesterházyról, Gyurcsányról és Bokrosról faggatták Olvasóink

Az MSZP politikusa szerint a baloldali egység létrehozása elkerülhetetlenül áldozatokkal jár, vagyis több korábban megnevezett képviselőjelöltnek vissza kell lépnie. Tovább olvasom