Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

A zugszemetelés többletköltséget okoz

˝A Bán Aladár utca 5–7. szám előtt szemétlerakó díszeleg, kanapékkal, hasonlókkal színesítve már december közepe óta, és az apróbb holmit fújja a szél˝ - panaszolja győri olvasónk.

Olvasói kérdés

A Bán Aladár utca 5–7. szám előtt szemétlerakó díszeleg, kanapékkal, hasonlókkal színesítve már december közepe óta, és az apróbb holmit fújja a szél. Amikor a közeli fás területet kipucolták, a szeméttől megtisztították, akkor kerültek ezek ide; itt is maradtak. Mikorra várhatjuk az eltakarítást?
A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. tájékoztatása szerint cégüknek rendre többletmunkát és pluszköltséget jelent a közterületen illegálisan lerakott hulladék elszállítása, és a városban vannak olyan helyek, ahonnét gyakrabban kell elszállítani a zugszemetet.

A Győr-Szol igyekszik azonnal a helyszínre vonulni, azonban a hulladékokat minden esetben meg kell vizsgálni, hiszen a kezelési technológia az egyes hulladékfajták esetében eltérő.

A Bán Aladár út 5–7. szám előtt még idén megkezdi a társaság az olvasónk által jelzett, illegálisan lerakott szemét elszállítását. Egyúttal felhívja arra a figyelmet, hogy a hulladékok ingyenesen és környezetbarát módon elhelyezhetőek a hulladékudvarokban.

A zugszemetelés megelőzése érdekében a Győr-Szol a 112 településből álló működési területén összesen 43 hulladékudvart üzemeltet. Nyitva tartásuk a www.gyorszol.hu weboldalon megtekinthető.

A csomagolóanyagok – a papír-, az üveg-, a műanyag- és a fémhulladékok – a Győrben már több mint tíz éve üzemelő, jelenleg 160 helyszínen megtalálható szelektív hulladékgyűjtő szigeteken is elhelyezhetőek térítésmentesen. Ezek helyei és GPS-koordinátái a zrt. honlapján ugyancsak megtalálhatóak.

˝A panaszos által apróbb holminak nevezett szemét elhelyezésére a Bán Aladár utcában is megoldást jelent, ha a lakók nagyobb kukát, kukákat kérnek. A lakótelepeken használatos, a vegyes hulladékok gyűjtésére szolgáló gyűjtőedénybe ezek beledobhatóak˝ – áll a cég közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év végi szavazás: Borkai, az Audi és az Avatar volt a nyerő Önöknél

A kisalfold.hu nem reprezentatív, év végi nagy szavazására közel 6500-an kattintottak, itt az ideje… Tovább olvasom