Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

A zord idő ellenére sokan segítettek

Győr - Kivonultak a mentők, a tűzoltók – ezúttal szerencsére nem volt rájuk szükség. A győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat – a leendő szociális munkásokkal karöltve – idén is megrendezte a „Hajléktalanok éjszakája" elnevezésű, csendes demonstrációját.
Győrben és környékén a szociális munkások látókörében 500–550 hajléktalan él, közülük csupán 270–300 gondozottnak jut ágy, úgyhogy bőven elkel a segítség.

– Nekem szerencsém van, évekkel ezelőtt volt hova mennem, így most a Segítőház idősotthonában élek – tudtuk meg Varga Gyulától, aki ismerős lehet lapunk olvasóinak, hiszen egykor a Bisinger sétány egyik faházikójában húzta meg magát, innen az utcai gondozók közvetítésével került Likócsra. – Jónak tartom, hogy az év egy napja ilyen módon a hajléktalanoké – tette hozzá.

A Hajléktalanokat Segítő Szolgálat és a Segítőház Alapítvány munkatársai takarókat, meleg ruhákat osztottak szét. Fotó: Krizsán Csaba

A városháza előtti tér péntek estébe nyúlóan megtelt hajléktalanokkal, itt fogadták a lakosság által felajánlott ruha- és egyéb adományokat, s amit lehetett, azonnal szét is osztottak az utcán a bungikban, kapualjakban, bontásra ítélt épületekben élők között. A program keretein belül a Segítőház munkatársai információt, szóróanyagot szolgáltattak az intézményről, és a négy éve tevékenykedő regionális diszpécserközpont munkájáról, melyet Győr helyett ezúttal a zalaegerszegi munkatársak működtetnek.

A városháza előtti téren forró teával és zsíros kenyérrel kínálták a fedél nélkül élőkkel szolidaritást vállalókat. Az este 5 órakor kezdődő megnyitót rövid műsor követte, s a fagyos idő ellenére fellépett a hajléktalanokból álló Acapella kórus is.

Az éjjel-nappal működő diszpécserszolgálat a zalaegerszegi 92/323-000-s telefonszámon érhető el (a likócsi Segítőház száma: 96/512-300). Várják a segítséget kérőket, és azok jelentkezését is, akik utcán élő hajléktalanokról tudnak. 

A Segítőház munkatársai információt és szóróanyagot szolgáltattak az intézményről, valamint a négy éve tevékenykedő regionális diszpécserközpont munkájáról.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2007. november 17. 17:53
    „Általában a nyálverő politikusok ilyen esemény hallatára kiállnak a szerencsétlenek közé a "fotózás"miatt! Vagy most elég a bajuk, gondjuk a konc körűl, a cégek összevonásánál?
    A hajléktalanok, meg nélkülük is elvannak, úgy ahogy eddig! Még nem fagytak oda, ahol ép eléri őket a vég?
    Igaz, ebből az embercsoportból elég sokat termelt e rendszer!Illő lenne összeterelni Őketbis egy meleg gettóba, ha már az utcán fáznak a politikusaink melléjük állni a fotózáskor!
    Az "Önkormányzati cégekOsztalék millióiból" erre nem futja! Némi zsíroskenyér és tea! Igaz nyugodtan gondolhatnak a söjtöri vacsorára az nem tilos e nyomorultaknak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sebestyén Márta énekkel köszönte meg a kitüntetést

Pannonhalma - A monostor védőszentjére emlékeztek pénteken a bencések. A hagyományos Szent… Tovább olvasom