Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

A Zöld Demokraták ringbe szállnak

Győr mind a huszonegy körzetében önállóan indít önkormányzati képviselőjelöltet az októberi helyhatósági választáson a Zöld Demokraták Szövetsége.
A civilek és zöldek közösen állítanak önkormányzati képviselőjelölteket, közölte tegnapi sajtótájékoztatóján a Zöld Demokraták Szövetsége. Reuter György megyei elnök elmondta, szervezete az egyetlen, mely az európai zöldek konföderá-

ciójának tagja, s melynek a természeti környezet és az emberi méltóság megőrzése áll törekvéseinek központjában. Mindkettőről elmondható, hogy nem lehet alku tárgya. A hazai zöldek az egyedüliek, akiknek nem sikerült eddig az áttörés. Reményét fejezte ki a megyei elnök, hogy ez Győrben történik meg. A megyeszékhely valamennyi körzetében lesz önkormányzati képviselőjelöltjük, s az alapszabályoknak megfelelően oly módon, hogy a hölgyeké az elsőség. A sajtótájékoztatón jelentette be az elnök, hogy Kovacsics Imre független polgármesterjelölt megválasztását támogatják.

A zöld demokraták támogatta Kovacsics Imre elmondta, a lényeges pontokban hasonlóan gondolkodik, mint akik támogatni fogják. A környezetvédelemről, az emberi méltóságról, vagy például az idős emberek, a nyugdíjasok megbecsüléséről. Ugyanakkor Kovacsics megjegyezte, szeretne független lenni, civil jelöltként indul. Reuter György a tájékoztatón külön is kitért rá, ahogy korábban, most is több párt megkereste a zöld demokratákat, ám kiderült, valójában a nevüket szerették volna felhasználni. Ezért kívántak egyedül, a civilekkel szövetségben ringbe szállni. A zöldek a győri önkormányzati képviselőjelöltek névsorát a jövő héten jelentik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A civilek komolyan szeretnék

Ha szakmai alternatívákat lehet felsorakoztatni, a döntés se politikai alapon történjen –… Tovább olvasom