Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

A zebrán ütöttek el egy férfit Győrben - fotó

A győri Bartók Béla út 51. szám előtti zebrán ütöttek el egy gyalogost kedden este.
A kisalfold.hu információi szerint a sofőr nem adta meg az elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőhelyen áthaladó férfinak.

Fotó: Tudósító
Fotók: Tudósító


"Az elütött gyalogost könnyű sérülésekkel szállították kórházba" - tájákoztatott Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletese.

Fotó: Tudósító
Tudósítónk fotóit 3000 forinttal jutalmaztuk! Köszönjük!

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. karita2 2011. május 12. 23:25
  „Ezen a zebrán naponta átmegyek és az igazán pofátlan autósok azok, akik közvetlen a zebra mellé parkolnak mindkét oldalon, úgy, hogy a gyalogosnak ki kell lépnie a zebrára, hogy lásson valamit!!! Na ők elgondolkozhatnának azon, hány embert sodornak veszélybe a hiányos kresztudásukkal!!! Rendőr sehol, csak ha már megvan a baj!!!”
 • 49. AntiFricc 2011. május 12. 10:06
  „Na mi van, nem fog a fék a csúcsszuper német bmw-ben?”
 • 48. humer 2011. május 12. 07:56
  „Madarász: mivel a KRESZben van külön kitétel a gyerekek és az idősek védelmére, akkor a bíróság szerintem aszerint dönt, rájuk sokkal jobban kell vigyáznia mindenkinek.

  Azon a zebrán havonta van egy baleset, de soha nem láttam még rendőröket a zebránál ellenőrizni, megadják-e az elsőbbséget a gyalogosoknak, vagy a gyalogosok átrohangálnak-e esezveszetten. Pedig ott vannak vagy két sarokra...”
 • 47. Hobbitka 2011. május 11. 22:13
  „Hát szerintem ha már az utak mellől folyton vágják ki a fákat, ezt a platánt is nyugodtan meg lehetne nyírni. Nyugodtan ki lehetne világítani a másik oldalát is, nem ilyen sárga hanem egy jóval hidegebb fénnyel. Nyugodtan el lehet hinni hogy sötétben, esőben simán eléd lép bárki úgy hogy harminccal is telibevághatod. Ami azt illeti mikor gyalog közlekedem mindig megnézem hogy jön e bármilyen jármű, mert az én csontjaim törékenyebbek mint a fényezett bádog. Ennyi belefér.”
 • 46. nz 2011. május 11. 21:19
  „Hölgyek, Urak! Miről beszélünk??

  Ne szokjuk már meg, hogy mindenre mindig van kifogás, meg mindent meg lehet magyarázni. Hihetetlen merre megy a világ.
  A tábla a haladási irányból tökéletesen látszik, ahogy a felfestés is. Aki nem látja, adja vissza a jogosítványát. Aki 50-nel közelít meg egy zebrát, adja vissza a jogosítványát. A zebrán autóval megtűrt vagy, nincs elsőbbséged, nincs mit megmagyarázni! Úgy kell megközelíteni, hogy a gyalogosnak bármikor elsőbbséget tudj adni. Ha a 82-esen mész 90-nel és kifordul eléd egy traktor a földútról úgy, hogy totálkárra töröd az autót akkor félig te vagy a hibás? Előbbséged lett volna, de körül kellett volna nézni, hátha jön traki? Ugyan már!”
 • 45. Emeletesvakondlak 2011. május 11. 18:35
  „Úgy másfél éve ugyanezen a zebrán volt már halálos gyalogosgázolás....”
 • 44. Madarász 2011. május 11. 15:21
  „42. Lehet, hogy nem téged hoznak ki vétkesnek, de attól még aki nem tartja rendben a táblákat, az hibás a dologban, a gyalogos sem hibás, mert ő a zebrán ment át, neki éllel esik a tábla, nem láthatja, szóval lényeg, hogy rendben kéne tartani az utakon a táblákat, felfestéseket, az hónapok óta nem esedékeseket meg beszedni.

  Spot! Nekem a kedvencem az öregek, akik felemelik a botjukat és bele a vak világba, keresztül az úton. :(”
 • 43. spot 2011. május 11. 14:47
  „Rohant át már előttem gyalogos télen a sötétben, lefagyott úton, úgy ,hogy csak az mentette meg, hogy kitért a félkeresztben csúszó autóm elől. Amikor valaki mondjuk 50-nel közelít meg egy zebrát és átrohan előtte valami félkegyelmű, vagy egy magabiztos biciklis, olyan autó nincs amivel megállsz, legfeljebb elkapod a kormányt és mész a szemközti szegélynek, dúcnak, a kocsinak meg annyi . Van úgy ,hogy nincs jó megoldás, csak sajnos az nem biztos, hogy a vétkes jár rosszabbul.”
 • 42. igazmondó 2011. május 11. 14:37
  „25. Madarász 2011.05.11. 11:48

  Nyilván felfesthetik, az nem tilos. De ettől még gyalogátkelő ott van, ahol tábla jelzi.
  Ha nincs tábla, vagy eltakarta egy orbitális fa, akkor az nem gyalogátkelő.
  Speciel ha bizonyítom, hogy a gázolás helyszínén a tábla nem volt kint, vagy takarta mondjuk egy mamutfenyő, akkor ezer százalék, hogy nem hoznak ki vétkesnek (max ha gyorsan mentem, vagy piás voltam)”
 • 41. Madarász 2011. május 11. 13:58
  „Manka, én győri vagyok!

  És igenis reklamálok, mert egyes helyeken, akik nem járnak arra rendszeresen, azoknak fel sem tűnik, hogy zebra lenne, vagy mi a fene, mert a festék lekopott, tábla meg a fa koronájában, ezzel a nemtörődömséggel pedig növelik az illetékesek a balesetek esélyét.”
 • 40. colonelpondró2 2011. május 11. 13:33
  „23. igazmosoni: Ha az a smart tényleg nem adott elsőséget, akkor maximális elismerésem az úriembernek. Legalább legközelebb a hölgy jobban figyel és nem veszélyezteti mások életét.”
 • 39. Muaddib 2011. május 11. 13:18
  „36) 37) Vanessa

  Én nem nagyon ritkán szoktam anyázkodni, viszont keményen vissza szoktam szólni, nem hagyom magam de, ebben a szituban 100 emberből 99 azt tette volna.
  Ha majd a te tulajdonodba tesznek kárt ok nélkül, akkor is gondolj rájuk ilyen kedvesen.
  Az odafigyeléssel meg annyi hogy 87-óta vezetek, és nem okoztam még balesetet.”
 • 38. Mankapunka 2011. május 11. 13:18
  „vanessa

  Ugye,mindig azok a fránya kifogások. Sötét van ott,platánfa,buszmegálló,biciklisek.

  Tudod,mi a vicces,a reklamálósok mind vidékiek,és nem győriek.”
 • 37. vanessa 2011. május 11. 13:11
  „meg sokat közlekedik arra autoval, az tudja, hogy ott zebra van, amugy elég jól látszik a zebra, csak jobban oda kéne figyelni,ja az nem megy itt(((”
 • 36. vanessa 2011. május 11. 13:09
  „azért az anyázás is megy ugye?<moderálva> az is baj, de ha Te mondod az oké(( ezek vagytok”
 • 35. Muaddib 2011. május 11. 13:06
  „23)
  Egy hasonló szitú nekem is volt, de az régen valamikor a sorkatonai leszerelésem után, kb. 1990-ben
  Mosonmagyaróváron a Minerva hotel és a posta között voltam és a kereszteződésen szerettem volna átmenni az Otp irányába.
  Mivel ki volt kapcsolva a lámpa ezért egy kicsit előre gurultam, hogy lássam mikor szabad az út, már kb. 1-perce ott álltam a zebra negyedét elfoglalva. Jöttek a gyalogosok szinte mindegyik gond nélkül átfért egy kb. 60-as öregúr meg akkorát ütött a motorházra, hogy azt hittem beszakadt.
  Ablak le, kérdőre vontam hogy mi a jó <moderálva> csinálsz erre elővett egy noteszt és elkezdte felírni a rendszámot azt remélve hogy ettől megijedek.
  Hazavittem a kocsit visszamentem biciklivel és elkaptam mindjárt kisseb lett az arca, hebegett összevissza magyarázkodott.
  Az ilyenek csak azoknak mernek beszólni vagy ilyet tenni, akiket jóval gyengébbnek tartanak maguknál, hát ebbe az esetbe nem jött be.”
 • 34. Accentos 2011. május 11. 12:51
  „sajnos egyes embereknek a kultúrája a béka segge alatt van.pont a legnagyobb szájú autós az,aki gyökér az úton,ráadásul rutintalan f... .
  De mindenben ilyenek az emberek... nem viszem el a szelektivbe a szemetet,mert száz méteren belül kettő is van,nehogymá´ én gyalogoljak! nemengedem el a zebrán a gyalogost,én vagyok a király,mert nekem kocsi van a seggem alatt. millió példát fel lehetne sorolni.Egyben egyformák vagyunk(tisztelet a kivételnek): ha fikázni kell valakit,hibát keresni/kreálni,kombinálni valakiről,akkor aztán még a halálos ellenségek is puszipajtik lesznek hirtelen...”
 • 33. vanessa 2011. május 11. 12:47
  „Szép napot!azon a zebrán engem is majdenem elütöttek,egy szökenő terpjároval,kanyarodott ki a csarnok felöl de közben telefonált,azzal volt elfoglalva, 10cm re mult hogy nem ütöttek el, tényleg a fejekben kéne rendet rakni, mert akinek auto van a segge alatt az már nem ismer se istent se embert,tisztelet a kivételnek,Párommal sokszor megyünk kocsival,mindig megállunk a zebránál, de félnek a gyalogos, de meg van az ok, hiába állsz meg a ha mögötted levö meg nem engedi el,jó lenne kedves polgártársaim ha jobban odafigyelnének a másik emberre is ha gyalogos,ha kerékpááros,ha autos, a tolerancia itt nincs csak agőg,a kivagyiság”
 • 32. tricse 2011. május 11. 12:46
  „Lehet hogy ittas volt a gyalog,de nem mindenki az! Nagyon sokan vagyunk akiknek a látása már nem tökéletes,sőt kifejezetten rossz erős napsütésben vagy szürkületben és bizony még megsaccolni sem tudjuk a közeledő autó sebességét! Igaz emiatt óvatosabbak is vagyunk mint az átlag! A szomorú az,hogy gyenge látással nagyon sokan vezetnek autót!:(”
 • 31. mokuslekvar 2011. május 11. 12:45
  „na végre egy értelmes hozzászólás Mami85-től.”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új játékok Tápszentmiklóson

Nem mindennapi meglepetésben volt részük a tápszentmiklósi óvodásoknak nemrégiben. Tovább olvasom