Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

A Wel Hops a szépkorúak lakóparkjában is működik

Győrújfalu - Az idősek kényelmét, teljes körű kiszolgálását szolgálja az a komplex, mintegy 3 milliárd forintból elkészülő beruházás, amelynek keretében összesen százhatvan lakás épül.

Pénteken a II. ütem újabb 31 lakását adták át Győrújfalu határában.

A várostól csupán néhány percre lévő idősek lakóparkja minden kényelemmel ellátott, az Újfalu Lakópark Kft. megvalósításában 30, 45 és 60 négyzetméteres otthonokat alakítottak ki akadálymentesen, nagy erkéllyel. A földszinti lakásokhoz terasz és kiskert tartozik. A nemzetközi Wel Hops-tanulmány ajánlásai alapján megépült komplexum minden szempontból az időskorúak kényelmét és biztonságát szolgálja.

˝Az itt épülő létesítmények olyan területen nyújtanak szolgáltatást az idősebb korúak számára, amely egybecseng a győri városvezetés szándékaival is˝ – emelte ki köszöntőjében Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere, aki utalt a nemzetközi projekt sikerére.

A háttér akár egyszerűnek is tűnhet: az itt élők egészségét a nap 24 órájában nővérek és orvos felügyelik, arról pedig ki-ki maga dönthet, a teljes körű szolgáltatásból mit vesz igénybe. A lakások megvásárolhatók vagy bérelhetők, de úgynevezett örökös lakhatási jogot is lehet vásárolni.

A tavaly megkezdett lakópark építését – étterem, uszoda, kápolna, valamint ápolási épület kialakításával – várhatóan 2013-ban fejezik be. Az átadás meghitt perceit jelentette az emlékhelyavatás, amely egyben azt is szimbolizálja, hogy a környezet, valamint az itt élők nyugalma felett ezentúl Mária és a kisded is őrködik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyarapodik az iskola

Koroncó - Meglepődtek a koroncói iskolában, amikor tanévkezdéskor összeadták a tanulók létszámát.… Tovább olvasom