Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A vizműnek tartozók többsége magánszemély

Sopron - Válságban és ünnepek idején sokaknál a nagybevásárlás élvez elsőbbséget a számlákkal szemben. Fizetési nehézség esetén érdemes a szolgáltató segítségét kérni.
– Sopronban alapvetően nem rossz a fizetési hajlandóság, de az utóbbi években kismértékű romlás tapasztalható – mondta el a Kisalföldnek Tóth János, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. pénzügyi osztályvezetője. – A kialakulóban lévő gazdasági válság hatása még nem érzékelhető, a kintlévőségünk mértéke a korábbi évekhez hasonló. Éves szinten a nettó árbevételhez viszonyítva a határidőn túli tartozások – messze az országos átlag alatt – négy-öt százalék körül ingadoznak. Ezek 90 százaléka befizetetlen, lejárt határidős víz- és csatornadíjszámla. Az adósok többsége magánszemély, a lakossági kintlévőségek aránya az összeshez képest mintegy 80 százalék.

A szolgáltató lojális a fogyasztóival szemben, a hátralékot felhalmozóknak kínálnak alternatívákat, hogy törleszthessék adósságukat. – Ha megkeresnek minket, igyekszünk megoldást találni, kiemelten kezeljük a szociálisan rászorulók kéréseit – folytatta az osztályvezető. – A hátralék felszámolásához fizetési haladékot, részletfizetési kedvezményt adhatunk, de kérhető önkormányzati (adósságkezelési vagy lakásfenntartási), illetve alapítványi támogatás is.

Korlátozzák a szolgáltatást

Ha a fogyasztó a hátralék felszámolásában nem működik közre, akkor a vízszolgáltatás korlátozására is módja van a társaságnak. A vízmű ilyenkor csak a létfenntartáshoz és a közegészségügyi követelmények teljesítéséhez minimálisan szükséges vízmennyiséget adja a fogyasztónak. Amennyiben a vízkorlátozás sem vezet eredményre, akkor kezdeményezik a bírósági úton behajtható fizetési meghagyás kibocsátását.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházba került a győri polgármester

Győr - A Petz-kórházban kezelik Borkai Zsoltot: a győri polgármester hetekkel ezelőtt lett… Tovább olvasom