Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

A vízmű nevében akartak pénzhez jutni

Győr - Trükkös csalók járták Győrt a közelmúltban, akik utcai csatornák, víznyelők tisztítása révén próbáltak meg pénzhez jutni – tájékoztatta lapunkat a Pannon-Víz zrt. A cégnek három olyan esetről van tudomása, ahol nem jött be a trükk, de nem zárható ki, hogy vannak rászedettek is. A társaság főleg intézményeknél, üzleteknél, irodáknál próbálkozott.
Egy belvárosi szállodába Hyundai furgonnal érkeztek a csalók, akik sötétszürke, kantáros overallt viseltek és magabiztosan közölték: „jöttünk a csatornát és a víznyelőket tisztítani". Az épület gondnoka azonban résen volt, emlékezett egy tavasszal megjelent újságcikkre, amely szerint a közterületi csatornák tisztítása ingyenes.

Még aznap Újvárosban egy alapítványnál próbálkoztak az illetők, és pecsétes, aláírt papírok is előkerültek. Az elkövetők azt a látszatot keltették, hogy a környék többi üzlete már megrendelte és ki is fizette a csatornatisztítást.

A győri Hild-szakközépiskola előtt tisztítja a víznyelőt a Pannon-Víz zrt. munkatársa.
A győri Hild-szakközépiskola előtt tisztítja a víznyelőt a Pannon-Víz zrt. munkatársa.

Szabadhegyen egy oktatási intézményben hasonlóan sikertelenül próbálkoztak. Ugyanakkor tavasszal Nádorvárosban, a Corvin utcában sikerrel jártak a trükkös csalók: 18 ezer forintot kértek a tízperces munkáért, amit a rászedett irodai alkalmazottak a helyszínen ki is fizettek.

A víz- és csatornaszolgáltató felhívja a figyelmet arra: a közterületi víznyelők, aknák tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Ezt a vízmű munkatársai mindig ingyenesen, Pannon-Víz logóval ellátott sötétzöld egyenruhában végzik. Ütemterv szerint dolgoznak: a hatezer győri víznyelőt évente kétszer takarítják ki, a frekventáltabb helyekre többször visszatérnek. Ha valaki víznyelődugulást szeretne bejelenteni, akkor a 06-80/20-40-86-os, ingyenesen hívható telefonszámon éjjel-nappal megteheti. A cég diszpécserei mindig elkérik a bejelentő nevét és telefonszámát. A kivonuló ügyeletesek ezt a személyt keresik, vele tartják a kapcsolatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalandpark lesz a Bakonyban uniós pénzből

Bakonyi térség - Erdei akrobatikus akadálypálya, római kort idéző amfiteátrum, tanösvény és… Tovább olvasom