Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

A vízmű dolgozóinak adják ki magukat csalók Győrben

Számos helyre becsengettek csütörtökön ismeretlenek azzal az ürüggyel, hogy a Pannon-Víz Zrt munkatársai: elmaradt vízdíjat próbáltak beszedni, vagy a lakásba akartak bejutni.

A víziközmű szolgáltató arra figyelmeztet, hogy munkatársaiknál mindig van arcképes igazolvány, pénzt nem vehetnek át és előzetes egyeztetés nélkül csak hívásra mennek ki a lakásokhoz.

A csalók elsősorban üzletekben, vendéglátóhelyeken próbálkoznak, vagy olyan helyekre csengetnek be, ahol idősek élnek. Volt, ahol azt mondták, hogy az elmaradt vízdíjat akarják beszedni, még Pannon-Víz logóval ellátott fénymásolt levelet is hoztak magukkal. Máshol pedig vízminőség-vizsgálatra hivatkozva próbáltak bejutni. Eddig egyetlen hely volt, ahonnan a lakásból értékeket is el tudtak vinni, a legtöbb esetben azonban a tulajdonosok gyanút fogtak, és nem engedték be a csalókat - mondta el Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vezetője.

Hozzátette: a vízmű feljelentést tesz a rendőrségen. Az egyenruhások azoknál a házaknál, ahol a csalók azt ígérték, hogy még visszamennek, ott gyakrabban járőröznek. A Pannon-Víz Zrt. arra hívja fel a figyelmet, hogy munkatársaik mindig arcképes és sorszámozott igazolvánnyal igazolják magukat. A lakásokhoz csak rendkívüli helyzetben - például vízhiány, hibabejelentés- esetén mennek ki.

Amúgy mindig előzetes írásos értesítés után keresik fel az otthonokat. Készpénzt pedig semmilyen esetben sem kérhetnek. A társaság azt kéri, hogyha valaki bizonytalan abban, hogy a vízművek munkatársai mentek-e ki hozzá, hívja a Vízmű 06/96 522 600-as telefonszámát.

Olvasóink írták

 • 10. janika 2009. december 14. 12:41
  „Vidéken, családi házaknál lehet csökkenteni a "szolgáltatott" víz fogyasztását! Mégpedig saját kúttal! Az ásott kút vödrére nem tudnak mérőt szerelni! A csatorna patkányokat meg gyéríteni kell!”
 • 9. gyugyu1 2009. december 14. 10:31
  „okoskodtok-okoskodtok de még senki nem irta le miként lehetne csökkenteni a viz és csatornadijat ! / nem csak emelni ! / adjatok tippeket az uj igazgatónak miképp tudná csökkenteni a költségeketés ezzel enyhiteni a lakosság terheit !”
 • 8. lacika1967 2009. december 13. 19:36
  „1-es és 5-ös
  csak,hogy tisztán láss korlátoznak, szerződést bontanak, elviszik az órát és főmérőre számláznak.
  És mindezt törvényesen.Ha családi házban laktok próbáljátok ki és ne engedjétek be a vízórához őket.De ne csodálkozzatok ha az úton egyszer csak felbontás van előttetek és csak nálatok nincs víz az utcában!”
 • 7. janika 2009. december 13. 15:34
  „Miért a vizmű maffiózói nem azok?”
 • 6. csoki71 2009. december 13. 08:40
  „Hogy ezek a csalók nem tudnak hozám egyszerbecsengetni amikor otthon vagyok! Pedig úgy várom őket! Ismertem olyan idős nénit akitől több milliót vittek el ilyenek. Nem az öregek a hibásak, hanem azok a hozzátartozók akik hagyják náluk a sok pénzt a párna alatt. Főleg nyolcvan felett.”
 • 5. Accra 2009. december 12. 17:14
  „Csak a tisztánlátásért: (törvény alapján) ivóvizet elzárni NEM LEHET, de aki nem fizet, annál szűkítőt lehet felszerelni úgy, hogy fejenként, naponta 50 liter víz biztosítva legyen.”
 • 4. Orrbit 2009. december 11. 11:39
  „Az utcai közkutakat az önkormányzat fizeti, ha leszerelték , akkor azt is az önkormányzat kérése volt.”
 • 3. gyugyu1 2009. december 10. 19:54
  „Annál dörzsöltebbek már a pannonviznél,nem zárnak ki senkit de olyan szűkitőt tesznek a csatlakozásba,hogy csak csöpög a viz a csapból ! A z utcai vizcsapokat mind leszerelték mert sokba került az üzemeltetésük ! Akkor azt hogy lehetett megcsinálni a törvénnyel szemben !??”
 • 2. Orrbit 2009. december 10. 19:12
  „SZocidem!

  A boltban sem akarsz fizetni? A vízmű szolgáltat, de nem ingyen! Ha meg nem fizetnek sokan, akkor a többi rendes fogyasztó fog többet fizetni, ez a helyzet.

  A kizárások meg bírósági ítélet alapján mennek.

  Nem tudom mi a munkád, de mit szólnál ha téged nem fizetnének ki?
  akkor gyere hozzám, dolgozz nekem is és maradj birka.Én sem fizetek majd!”
 • 1. szocdem 2009. december 10. 15:46
  „Ezek nagyon "okos" csalók - nyomon követik a helyi politika baromságait.

  Az önkori ÁLLAMI KÖTELEZŐ KÖZSZOLGÁLTATÁS KERETÉBEN KÖTELES MINDEN LAKÓNAK VEZETÉKES IVÓVIZET ÉS CSATORNÁT SZOLGÁLTATNI. Ennek eszköze, végrehajtója a Pannonvíz.

  Egy kreténül fogalmazott (hiába hazai jogászok írták) miniszteri rendelet kétértelműsége miatt a Pannonvíz nemrég azzal fenyegette meg a lakossági adósait, hogy kizárja őket a szolgáltatásból, ami jogi absurdum!

  A csalók ezt a fenyegetést használják ki, és csalják ki a pénzt a szerencsétlen, amúgy is bajban lévő honfitársainktól. Ideje ezen alaposan elgondolkodni Tisztelt Borkai Úr, és Tisztelt helyi politikai "elit".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasznos ajándékok

A hagyományokhoz híven idén is a legszükségesebb tárgyak, használati eszközök beszerzésében nyújt… Tovább olvasom