Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

A vizekben több a lehetőség

A győri folyókkal és az ivóvízzel kapcsolatos elképzeléseit ismertette tegnap Szabó József, az MDF polgármesterjelöltje. Véleménye szerint a város e területen sem él jól adottságaival.
– Egy nyilvánosságra került CIA-jelentés is a jövő stratégiai alapanyagának nevezte az édesvizet – kezdte tájékoztatóját. Elmondta, már a város több helyén érezhető csatornabűz is azt jelzi, a vízzel nem foglalkozik érdemei szerint a város.

Szerinte például egy körülbelül 3,6 milliárd forintból, európai uniós támogatással megvalósítható körcsatornával a bűz kiküszöbölhető, és az elöregedett csatornahálózat felújításához sem kellene ennél kétszer nagyobb összeg.

– A Pannon-Víznél a költségcsökkentés megoldható, beszéltem a cég vezetőjével, ő maga is lát rá lehetőséget – utalt a magas víz- és csatornadíjakra Szabó József.

A Győrt átszelő folyókról kijelentette: elhanyagoltságuk miatt nem tölthetik be funkciójukat a város kulturális, sport-, turisztikai életében. A város együttműködése e tekintetben sem tökéletes az illetékes hatóságokkal, hivatalokkal. Úgy látja, az MDF erre vonatkozó, 2015-ig teljesíthető programja – melyet már egyeztettek az illetékes hatóságokkal – a győriek életminőségére is jelentős pozitív hatást gyakorolna.

– Az árterek, töltések megújításával, vonzó vízparti sétányok kialakításával sokat emelhetnénk a rekreációra vágyók szemében a város képén – jelentette ki. – Mindennek előfeltétele az állandó vízszint biztosítása – tette hozzá –, amire már a megfelelő tervek is elkészültek.
Szabó József szerint a víziváros-jelleget egy egyszerű ötlettel, példaként az olcsón, a körforgalmú csomópontokba épített szökőkutakkal is hangsúlyozhatná Győr.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kikezdte az idő a panelházak erkélyeit

A győri panelóriások erkélyeit kikezdte az idő. Nemrégiben egy lezuhant többméteres vasdarab ijesztett a lakókra. A három méter hosszú vasléc betonra csapódásának hangjára sokan felfigyeltek. Csodával határos, hogy nem történt tragédia. Győrben több százra becsülik azoknak az erkélyeknek a számát, amelyeknél a rozsdásodás veszélyt jelenthet. Ezek az első építésű panelházak Adyvárosban és az egész Marcalváros I-en. Másutt ugyanis már ezek az elemek betonból vannak. Tovább olvasom