Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A virágos Győr lekaszált arca

Lekaszálták a gazt szinte az összes területen, ahol egy hete még méteres fűtenger fogadott minket Győr egyes részein.
Lekaszálták a gazt szinte az összes területen, ahol egy hete még méteres fűtenger fogadott minket. Győr határában ismét olvasható a tábla (igaz, csak közvetlenül az üdvözlő tábla alatt vágták le a szövegbe benyúló gyomnövényt, a környékén meghagyták tovább burjánzani...), a marcalvárosi tó megközelíthető és a révfalui rakpartok, töltésoldalak kaszálásának is nekiálltak.

Kovács Barnabás, a kommunális szolgáltató igazgatója a cikkünk megjelenése napján elismerte, hogy Győr gazos, de azt hangsúlyozta: a gazos területek nagy része nem hozzájuk tartozik, a városon átvezető főutak mentén a közútkezelő társaság feladata a gyomtalanítás és a kaszálás; a töltésoldalakat a vízügynek kell rendben tartani, míg a különböző építési területek telkeinek kaszálása a kivitelezők feladata.

...Ilyen lett.
Az igazgató összefogást és közös felelősségvállalást sürgetett, hogy ez vagy más segített, biztosan nem tudható, de tény, valóban megindult valami a városban. Azért minden most sem tökéletes, pontosan tudjuk, hiszen láttuk: az építési területek ugyanúgy gazosak maradtak (erről is készült egy hete felvétel), s a töltésoldalakon sem értek végig a munkákkal. Az is nyilvánvaló, hogy vannak városrészek, ahol a helyzet semmit sem változott, vagy ha igen, csak részmegoldás született. Íme erre az egyik bizonyíték:

Azt gondoljuk azonban, úgy sportszerű, ha nemcsak a gaztengert mutatjuk be, hanem azt is, ha cikkünk nyomán valami változik. Márpedig változott, abban bízunk, két-három hét múlva sem fogad ennél minket lehangolóbb kép, amikor a „háromnapos csoda" véget ér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új ház épült albérlőknek

Saját beruházásában „piaci bérházat" épített egy lerobbant épülete helyére a győri Kálvária utca 33. szám alatt az Inszol rt. A lakásokat interneten és másutt is meghirdette, hasonló bérleti díjért, mint a „szabad forgalomban" az albérlet. A tizenhat, különböző méretű lakásra huszonhárman pályáztak, ám végül (visszalépések okán) csak egy esetben került sor licitre. Tovább olvasom