Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A virágos Győr gazos arca

A „Virágokkal a közös Európáért" nemzetközi díjkiosztó ünnepség rendezési jogát Győr nyerte el.
A „Virágokkal a közös Európáért" nemzetközi díjkiosztó ünnepség rendezési jogát Győr nyerte el: szeptember 9–11. között Európa tizenegy országából összesen háromszáz résztvevőre számítanak a szervezők. A lehetőséget többek között azzal érdemelte ki a megyeszékhely, hogy korábban az előkelő második helyet szerezte meg a nemzetközi versenyen.

Nem csupán közhely, hogy a múlt kötelez, de a díjkiosztó ténye is azt sugallta, hogy idén Győr „csillogni-villogni" fog. A városban járva azonban meglepően sok helyen akadt meg a szemünk az elhanyagolt területeken, olyan városrész nem is igen akadt, ahol ne kellene kaszálni – elsősorban a lakott területeken kívüli partszakaszokat, töltéseket, mezőket pontoztuk le elégtelenre.

A Marcal mellett másfél méteres a gaz. Aki Pápa felől érkezik, azt is mindjárt a „virágos" Győr köszönti. Arra azért nehéz magyarázatot találni, hogy a rakpartok, töltések esetében miért csak az egyik oldalt kaszálták/kaszálják le, főképp az Aranypart környékén érthetetlen ez a helyzet. Az időbeosztásra sem lehet fogni, mert például a Dózsa rakpartnál hetek óta ez a felemás kép fogadja a járókelőket. Most legalább nekiálltak a másik oldalnak is – jó lenne, ha a végére érnének a kaszálással, mert az még láthatóan nem sikerült. A Fehérvári felüljáró melletti területek is elhanyagoltak, ezt szintén több ezer autós látja nap mint nap, ha másért nem, azért, mert bevásárolni mennek a hipermarketek valamelyikébe.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a lakótelepek, családi házas övezetek környékén elvétve találtunk csak elhanyagolt közterületet. A belváros virágos és szép, ez kétségkívül igaz, de azért ne feledjük: Győr, amikor az előkelő második helyet szerezte meg a versenyben, akkor is a közterületek miatt csúszott le az aranyéremről. Pedig akkor a mostani gaztengernek a nyomát sem lehetett látni...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó az új városi Fidesz-elnök

Az egyedüli jelölt Szijjártó Péter országgyűlési képviselőt választotta elnökké a Fidesz győri… Tovább olvasom