Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

A vidék energiája

Győr - A klímavédelem jegyében rendeztek konferenciát csütörtökön a megyeháza dísztermében. A legizgalmasabb kérdések a megújuló energiákkal kapcsolatban hangzottak el.
A programban az épületenergetika, a klímavédelem globális és környezetvédelmi összefüggései mellett Balogh Ernő, a Magyar Energetikai Társaság elnökségi tagja az időjárástól függően keletkező energia – szél, napelem – tárolásának és a szükségletek szerinti hasznosításának lehetőségeiről beszélt. Ismertette a legkülönbözőbb tárolási lehetőségeket. Elmondta, jelenleg a nagy nyomású gáztartályokban, esetleg fém-hidridekben tárolt, majd üzemanyagcellás berendezésekben hasznosított hidrogén – vagy metanol – alkalmazása a leghatékonyabb, 75 százalékos.

Heltai László, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség referense az európai uniós Környezet és Energia Operatív Programból (KEOP) finanszírozható energiatakarékossági, -termelési lehetőségeket ismertette. Kiderült, a projekteket legfeljebb 10–50 százalékban finanszírozza az unió, de az olaj árának ilyen ütemű emelkedése mellett lehet, hogy még ezt is felülvizsgálják.

Hoffmann László, a szélerőművek létesítésében érdekelt Energy Corp Hungary Kft. ügyvezetője ostorozta a kormány szemléletét, amellyel egyrészt limitálta a szélenergia-hasznosítás mértékét, másrészt a beruházások beindítását követően egy technikai paraméter előírásával csökkentette az átvételi árat.

Olvasóink írták

  • 1. Tabornok 2008. június 21. 05:34
    „"Hoffmann László, a szélerőművek létesítésében érdekelt Energy Corp Hungary Kft. ügyvezetője ostorozta a kormány szemléletét, amellyel egyrészt limitálta a szélenergia-hasznosítás mértékét, másrészt a beruházások beindítását követően egy technikai paraméter előírásával csökkentette az átvételi árat. "
    Valamelyik pártnak, vagy többnek ez az érdeke. Mi meg le vagyunk sz..va!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogásból lesz Attiláék házára új tető?

Tápszentmiklós - Rendkívüli testületi ülést hívtak össze nemrégiben Tápszentmiklóson, ahol egyetlen… Tovább olvasom