Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

A (vers)versenyek versenye Győrben

Szombaton adták át a XXXIV. Radnóti Miklós Nemzeti Vers- és Prózamondó Verseny díjait. A kétnapos rendezvényre a határon túli magyar területekről is érkeztek versenyzők.

A ˝versenyek versenyé˝-nek nevezik a Radnóti Miklós tiszteletére harmincnegyedik alkalommal megrendezett nemzeti vers- és prózamondó versenyt, amelynek döntőjét, díjkiosztóját szombaton tartották a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

Popper Ferenc, a Magyar Versmondók Egyesülete megyei szervezetének elnöke elmondta: a rangos vetélkedésre az anyaországiakon kívül Felvidékről és Vajdaságból is érkeztek versenyzők. A paletta színes volt, a kötelező Radnóti-vers mellett többen választottak művet Weöres Sándortól, Kányádi Sándortól és elhangzott – sok más mellett – egy-egy Babits-, Kosztolányi-, Nemes Nagy Ágnes-, Áprily-, Ratkó-, sőt, egy Kassák-vers is. A kétnapos rendezvény zárásaként adták át a legjobbaknak ítélt díjakat. Irodalmat népszerűsítő tevékenységért pedagógus Radnóti-díjat kapott Havas Judit irodalomtörténész, előadóművész, valamint Dániel Kornél művelődésszervező, az ˝Anyám fekete rózsa˝ elnevezésű vers- és prózamondó verseny rendezője.

Radnóti-díjjal ismerték el Tóth Péter és Hajvert Ákos produkcióját.
Radnóti-díjjal ismerték el Tóth Péter és Hajvert Ákos produkcióját.

Radnóti-díjat vehetett át a kunszentmiklósi Tóth Péter, a vajdasági Topolyáról érkezett Hajvert Ákos és a budapesti Szűcsné Baráth Zsófia. Radnóti-diplomával ismerték el a pápai Ekanem Bálint, a nagymegyeri Kiss Edina és a győri Lakatos Dorina produkcióját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvége képekben megyénkből: BL-kézilabda Győrben, Deák Bill koncert Sopronban, sok-sok buli

A hétvégén számos sporteseményen jártak fotósaink, de a jótékonysági győri baletten és a soproni… Tovább olvasom