Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

A vaskakas legendája, Jedlik fröccse és Pannonhalma is népszerűsítheti Győrt

Győr turisztikai céljairól tartottak fórumot a megyei iparkamarában kedden délelőtt. Győr egyre népszerűbb: a jövőbeli tervek mellett a közlekedéssel kapcsolatos kérések is akadtak. Videó!

A megyei iparkamarában tartottak előadást Győr idegenforgalmi és turisztikai terveiről kedden délelőtt.

A célokat Szombati Serfőző Eszter, városmarketing és sportigazgató, Serfőzőné Tóth Andrea, Győr kulturális igazgatója, Domanyik Eszter Kommunikációs, Városmarketing és Turizmus osztály vezetője, Tóthné Kardos Krisztina, a Tourinform Iroda szakmai vezetője és Jakab Petra, idegenforgalmi referens ismertette.

A programban szerepelnek a 2011. évi és évente visszatérő rendezvények, az új városi szlogen, logo, tematikus programcsomagok, szervezeti átalakítások bemutatása, elért eredmények és jövőbeni célok, együttműködési lehetőségek ismertetése.

Az előadáson megtudtuk: a Baross úton, az egykori sportbolt helyén egy idegenforgalmi információs irodát terveznek, amely várhatóan augusztusra készül el.

Itt a turisták és az érdeklődők minden információt megkaphatnak a városról, látnivalókról és kikapcsolódási lehetőségekről. Továbbá egy ajándékbolt is várja a látogatókat, különböző, Győrre jellemző hungarikumok árukínálatával.

Videó: Cseh Róbert.

Az előadást kérdések és válaszok követték. Szóba kerül a városi, illetve külvárosi közlekedés problémája is.

Felvetették, hogy a nagyobb rendezvények alkalmával miért nem közlekednek az éjszakai órákban is autóbuszjáratok?

Ez nem csak a Győriek, de a Győrben megszálló turisták közelekdését is könnyítené. Nem kell ugyanis autóval parkolóhelyet keresni a zsúfolt belvárosban.

A felvetett ötletre mielőbbi megoldást ígértek az illetékesek.

A turizmus fellendítésénél a Győr arra törekszik, hogy látogatói huzamosabb időt, több éjszakát is eltöltsenek a városban. 

Olvasóink írták

 • 19. DON 2011. április 20. 09:00
  „Arról nem is beszélve, hogy ezek a "workshoposok" szinte mind rokonok!
  Győr a családi vállalkozás! - Legyen ez az új szlogen:)”
 • 18. DON 2011. április 20. 08:29
  „.... Azért kell az új szlogen, azért kell az új iroda, meg azért kellenek a vaskakas mintás szódásüvegek, meg efféle marhaságok bóvliboltja. Biztos lesz majd audi-etós póló, meg audis sapka, meg audis vaskakas, sőt, elképzelhető, hogy a V8 megjelölés ezután új értelmet kap: VASKAKAS8!
  A videót egyszerűen nem bírtam végignézni, mert ütésre szorult az öklöm, s kerestem, mit törjek össze! Szerencsés helyzetben vagyunk, mert alig 25km-re van egy világörökségi helyszín!? .... OTT A LÁBAD ALATT A DUNAKAPU TÉREN AZ EGÉSZ TÖRTÉNELEM! Miyen messze? 0 (NULLA) KM!
  Győr már régóta abban a súlytalanságban agonizál, hogy nincs mivel itt tartani a turistát, mert a belváros megvan neki fél óra alatt, a tót lábáztatóba meg nem szívesen megy be a jobb érzésű polgár. Nem új keletű dolog ez a Pannonhalma dolog....! Itt van egy történelmi belváros! Olvassuk már el végre ennek a városnak a történetét, ismerjük meg a helyet ahol élünk! És ne ilyen dilettáns jött-mentek akarják megmondani, hogy mi a jó Győrben!
  Nem értenek a szakmájukhoz, alkalmatlanok, távozzanak! <moderálva...>”
 • 17. janika 2011. április 20. 06:22
  „Óh, hát még mindig szeret valaki kakasosokodni?”
 • 16. peet2 2011. április 20. 00:58
  „Hahó!
  ezt a frány irodát nem az idegenforgalmi szezon elejére kellet volna megnyitni ,...
  vagy ugy jár ez is mint a MEDENCÉS USZODA/strand/”
 • 15. apex 2011. április 19. 21:43
  „A múltkor még nagyon jónak találták a városházi okosok a meglevő városi szlogent. (ami valóban ritka gyenge izzadmány). Serfőzés nem lesz a programokban? Ehhez két igazgató is nagyon érthet a nevükből következtetve.”
 • 14. farvik 2011. április 19. 17:44
  „A "kulturális igazgató" rövid "u". Ha már egy újságíró se tudja rendesen leírni...”
 • 13. szebbjövőharcosa 2011. április 19. 16:56
  „A VAS GYŰJTŐK MAJD LELOPJÁK ÚGY MINT A KISMEGYERI TURULT.”
 • 12. Révfalui-szúnyog 2011. április 19. 16:19
  „Valami nagyon el van kefélve a mai ember fejében, kiváltképp a turisztikai okostojásokéban. Azt hiszik, hogy programok nélkül nem életképes egy város, egy vidék. Ez egy óriási tévedés! A titok egyszerűen annyi, hogy az érkező vendégeket először is békén kell hagyni, és rendkívül tiszta, barátságos, rendezett és műemlékielg ápolt környezetet kell biztosítani neki. Számos európai és európán kívüli városban jártam, kicsiben és nagyban, falvakban és tanyákon, de sehol se volt elsőrangú szempont a program. Ha elmegy az ember Itáliába vagy Dalmáciába, a helyért megy oda. Legyen szép a környezet, legyenek műemléki látnivalók, hangulatos kisvendéglők, jó strandok és ne szopasson a helyi rendőr, mint itt, ahol egy borfesztivál alkalmával még a városból kivezető földutak mentén is bokrokba bújnak, hogy cseszegethessék az autósokat, újabban a bicikliseket is. Nagyjából ennyiben foglalható össze az elvárás. Programok persze lehetnek, nyilván hasznosak, sokakat érdekelnek azok is. Csak lassan már úgy fest ez a program-mánia, mintha valami csodaszer volna. Csináljunk jó programokat és akkor olyan helyre is elmennek az emberek, amelyet amúgy nagy ívben elkerülnének, mert nincs ott semmi látnivaló. Ilyen nincsen. Ha van műemlék város, van tisztaság és szépen burkolt közterület, van közbiztonság és nincs szekatúra, akkor jönnek.

  Ami ezt a Jakab Petra nevű kis propellert illeti, elég butuska szegénykém, ha a fröccs feltalálásáról, mint legendáról mesél. Nem tudja, hogy ez a kor egyik tudományos eredménye volt, még azt is pontosan lehet tudni, hol mutatta be Győrben először a szódát a tudós bencés. Budapesten szódavízgyárat alapított és akadémiai előadásokat tartott róla európai tudós szaktekintélyeknek. Ez a kis liba pedig legendáról nyafog. És ilyenek akarják a győri turizmust fellendíteni. Hihetetlen.”
 • 11. annobon 2011. április 19. 15:18
  „Egy - az éjszakára mélygarázsba süllyeszthető Vaskakas nem lenne rossz. Ott legalább zárt helyen lenne, kisebb eséllyel rongálnák meg. :-)”
 • 10. ildesz2 2011. április 19. 14:59
  „....csak Szigetet meg ne mutassák a turistáknak.”
 • 9. Misztertejfel 2011. április 19. 14:31
  „Kár, hogy nemcsak a Vaskakas legenda, hanem Jedlik fröccse is.”
 • 8. Madarász 2011. április 19. 14:03
  „Mi is az a Győrre jellemző hungarikum?! Ilyenkor nem tudja az ember, hogy sírjon, vagy nevessen...

  Esetleg a szlovákoknál gyártott Győri édesre gondoltak?

  Más tollával is ékeskedünk? Mi köze Győrnek Pannonhalmához?

  És hol lesz a vaskakas? Esetleg a mélygarázs tetején, vagy a színpadon a rendezvénytéren?”
 • 7. Ddorf 2011. április 19. 13:52
  „turizmus fellendítésénél nem elegendö a tervezö asztalnál elkészített rajzlapok.
  A külföldi turisták véleményét nem írom le,mert félre lehet érteni,s abból semmi jó nem származik.”
 • 6. verembele 2011. április 19. 13:23
  „Tisztelettel: Mutogassunk .... Mit is? (Megint nem értem.) Helyieknek az itt felhalmozott kulturális értékeket. Sokunknak igen, mert nem tudjuk hol élünk. Én is csak városi paraszt vagyok, sajnos nem földmíves....
  Továbbá "kétszintes látogatóközpont lép az egykori Tourinform-iroda helyébe" itt is boltolunk majd valamit, LSD , CANBNABIS meg satöbbi. Aki elolvassa a cikket, annak az derül ki, hogy a "máshonnan érkező"mindent boltolhat.
  (ezt szuvenírnek mondják már a mai világban)
  Valamint Én is szeretem Győrt. NA ÉS AKKOR MI VAN?
  Üdv.”
 • 5. mir 2011. április 19. 13:22
  „Most mégis mi az újdonság? Az hogy több tízmilláért kialakítanak egy ilyen irodát? kell ilyen is de nehogy már erre legyenek olyan büszkék”
 • 4. Madarász 2011. április 19. 13:14
  „Gyalog sem leányálom... Egy kis esőpermet és az emberek esnek kelnek az amúgy sem oda illő színű rózsaszín köveken.”
 • 3. Révfalui-szúnyog 2011. április 19. 13:04
  „Szinte minden nap kerekezek a városban, különösen a belvárosban. Biciklivel is úgy kell közlekedni, mint lóval. Egyre többet kell ugratni, ha nem akarja az ember elharapni a nyelvét vagy nem akar gerincroppanást kapni. Járhatatlanok az utak, a két antik tér között egyenesen katasztrófa. A gödröket, aszfaltréseket, burkolati találkozásokat alig lehet biciklivel is kerülgetni, autóval pedig reménytelen.”
 • 2. mir 2011. április 19. 12:52
  „Ja dunakapu tér alá tervezett mélygarázs jó példa az újdonság mutogatására.”
 • 1. Madarász 2011. április 19. 11:58
  „A kátyúkat is mutogatni fogják a turistáknak?! Meg a külvárosi kéthetes kukabűz is egy élmény elem lesz netán?! Esetleg a marcalvárosi uszoda helye?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr mer újat mutatni a turistáknak

Felfrissíti városmarketing-tevékenységét a győri önkormányzat és hamarosan kétszintes látogatóközpontot adnak át. Tovább olvasom