Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

A városvezetés szerint Győr fejlődik

A győri politikai elit nem fáradt ki, Győr fejlődése nem állt meg – állította kedden Balogh József polgármester és Eredics Imre alpolgármester egy sajtótájékoztatón.
Balogh József és Eredics Imre a sajtótájékoztatón.
„ Nem vagyok fáradt" – mondta a Magyar Szocialista Párt tegnapi sajtótájékoztatóján Balogh József polgármester Rechnitzer János professzornak a Kisalföldben nemrégiben megjelent nyilatkozatára

reagálva. A Magyar Tudományos Akadémia győri regionális intézetének igazgatója lapunk múlt pénteki számában kifejtette: Győr fejlődése megállt, előnyét más városok behozták, ami összefüggésben van azzal, hogy a politikai elit kifáradt.

A polgármester nehezményezte, hogy Rechnitzer János nem támasztotta alá adatokkal véleményét. Hozzátette: a professzor kiváló felkészültségű elméleti szakember, aki azonban a gyakorlatban nem ilyen színvonalú munkákat produkál. Balogh József azt is megjegyezte, egyértelműen politikainak tartja a nyilatkozatot. Szerinte közismert, hogy Rechnitzer János az utóbbi 16–17 évben a pártoknál – előbb a Magyar Szocialista Munkáspártnál, majd az MSZP-nél, a Hazafias Választási Koalíciónál, a Szabad Demokraták Szövetségénél és a Fidesznél – ajánlgatta saját magát.

Balogh József kifejtette: Győr a megyei jogú városok közül elsőként érte el a százszázalékos közművesítettséget, 2000-ben az ország második legnagyobb ipari városává vált, kétmilliárd forintot költött az egyetem létrehozására, az elmúlt négy évben felépített egy új sportcsarnokot, egy koncerttermet, egy termálfürdőt és felújította a régi sportcsarnokot. Hangsúlyozta: Béccsel két éve szerződéses megállapodásai vannak a megyeszékhelynek, amellyel legalább öt, az Európai Unió által finanszírozott programot bonyolítottak le – de Győrtől nem várható el, hogy megelőzze Bécset, Pozsonyt és Grazot. A polgármester ezek tükrében nevetségesnek, elképesztőnek nevezte Rechnitzer János állításait.

Eredics Imre mindehhez hozzáfűzte: azért is visszatetszőnek tartja a város imázsát rontó minősítéseket, mert éppen most folyik – a lakosság bevonásával – Győr jövőképének megtervezése.
„ Jó, hogy az önkormányzat eddig alig vett fel kölcsönt, mert a város új pályára állításához szükség lesz hitelekre."

A sajtótájékoztatón Apró Antal, az MSZP Győr és Környéke Szervezetének elnöke kijelentette: 2006-ban új polgármesterjelölttel, megfiatalított képviselőjelölti csapattal vágnak neki az önkormányzati választásnak. Újságírói kérdésre válaszolva Eredics Imre elmondta: a polgármesterjelölt személye 2005 végén, 2006 elején derül ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileumi könyvhét majdnem sátrak nélkül

Hétfő délutánig úgy volt, könyvsátrak nélkül rendezik meg idén a 75. megyei könyvhetet. Hiába… Tovább olvasom