Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A városházi sajtótájékoztatón történt

Még tartanak az ártárgyalások a viharban megrongálódott Grabo-sátor helyreállításáról; sűrű „bemutatkozó” programjuk van az újonnan megválasztott alpolgármestereknek. Ezek voltak a fontosabb témái a hétfői, szokásos győri városházi sajtótájékoztatónak.
A néhány évvel ezelőtti rendkívüli szélvihar tetemes károkat okozott Győrben az adyvárosi „Grabo-sátorban", emiatt ez a sportcsarnok átmenetileg működésképtelenné vált, s még a hagyományos karácsonyi vásárt sem lehet itt megtartani. A tegnapi városházi sajtótájékoztatón elhangzott: a helyreállítás költségeiről még zajlanak, ám igen rövid időn belül befejeződnek az ártárgyalások.

Felújítás tízmilliókból

Afféle vis majorként legelőbb a héjszerkezetet kell helyreállítani, ennek költsége elérheti a 15–16 millió forintot. S ha már úgyis szükséges a beavatkozás, a helyreállítás némiképp korszerűsítéssel is jár. A tartó faszerkezet például jórészt a sátorponyváról lecsapódó kondenzvíz okozta gombásodás miatt károsodott. A felújítás során a sátor kap belső, hőszigetelő burkolatot. Ez sem olcsó, de várhatóan a költsége nem éri el a tízmillió forintot.

Szó volt a sajtótájékoztatón arról is, hogy a közgyűlés három újonnan megválasztott alpolgármestere rengeteg időt fordít a városban a különböző bemutatkozó látogatásokra, hogy – szavaikat idézve – mielőbb fel tudják venni azt a munkatempót, ami a városházra jellemző.

Alakuló kisebbségek

Győrben egyébként a héten számos fontos esemény zajlik. Például ma délután kerül sor az örmény, a lengyel, a német és a roma kisebbségi önkormányzatok megalakítására. A városháza díszterme lesz a helyszíne ma a szociális munka napja alkalmából tartandó regionális szakmai konferenciának, november 13–14-én pedig az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének tagvárosai tartanak koordinátori értekezletet és igazgatótanácsi ülést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balázs-uszoda: kint van a vízből

A győri Balázs Béla Általános Művelődési Központ tanuszodáját, amelyet 12 millió forintból újítottak… Tovább olvasom