Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

A városháza felrobbantásával fenyegetett a hajléktalan

Győr - A győri városháza felrobbantását jelentette be egy ismeretlen férfi csütörtökön este háromnegyed 7-kor a 112-es segélyhívóra, a rendőrség elfogta.

Kétszer is telefonált a győri hajléktalan N. Tibor a rendőrségre, s robbantással fenyegetőzött. Először este 6 óra 45 perckor hívta a 112-es segélyhívót, hogy este nyolc óra után felrobban a győri városháza, s a likócsi Segítőházat, annak munkatársait és lakóit sem kíméli, mert ott is robbantani fog. Kicsivel később már a 107-re telefonált, akkor már a „tornyos ház" mellett a megyei rendőr-főkapitányság és a győri kapitányság is célpont volt.

A nyomozók gyors és hathatós lépéseinek köszönhetően beazonosították, majd előállították a 49 éves győri hajléktalan N. Tibort. Ellene közveszéllyel fenyegetés miatt indul eljárás.

A Kisalföld úgy tudja, az őrizetbe vett és a pszichiátriára szállított férfi elismerte tettét, amelyet azzal magyarázott, hogy „problémás ügye van". Hogy ez miként függ össze a robbantási szándékával, egyelőre nem derült ki. Közvetve viszont arra lehet gondolni, hogy mindenképpen kapcsolódik a betegségéhez, ám erről N. T. személyiségi jogai miatt többet nem tudhatunk.

Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat helyszínen tartózkodó vezetője elmondta, hasonló fenyegetés egy hónappal ezelőtt már történt. Akkor gázrobbantással fenyegetőzött egy másik, ugyancsak „problémás üggyel" küszködő hajléktalan. Abban a az esetben is a gondozók és a rendőrség hathatós, gyors és szakszerű beavatkozása akadályozta meg a cselekmény elkövetését. Az intézményvezető elmondta még: a vélhető esethalmozódás és a pszichiátriai ellátás országos gyengülése között mindenképpen összefüggés lehetséges.

Olvasóink írták

 • 13. peppino1991 2009. április 14. 08:31
  „Buták vagytok mind...Közpénz istenem...:D
  De ha netán te ilyen helyzetbe kerülsz akkor nem fogod azt mondani hogy inkább nem csinálok olyat amiért börtönbe kerülhetek mert akkor közpénzből leszek eltartva... Röhejesek vagytok...
  Ki tudja hogy mien körülmények között élt kinnt az utcán lehet hogy neki igy sokkal jobb... enyit erről...
  Buták!!!”
 • 12. s.margit 2009. április 13. 14:41
  „Ez az ember nem buta.Nem lesz gondja semmire majd a mi pénzünkön élheti világát.SAJNOS.”
 • 11. pampus 2009. április 10. 17:55
  „Nevetséges! Pont egy hajléktalannak lenne robbanóanyagra pénze! Örül, ha egyszer jól lakhat naponta és összejön neki annyi szeszre való, hogy másnapig elvarázsolja magát.”
 • 10. megmondó 2009. április 10. 14:27
  „Unatkozó hajléktalan... Biztos feltűnést, kavart akart okozni...
  Jó, hogy elfogták.”
 • 9. pampus 2009. április 10. 12:26
  „Szerintem "JÓZSINÉNI"-nek a véleményéhez amivel egyet lehet érteni,tenném hozzá hogy a zsidó és a cigány faj az abban is megegyező, hogy mindegyik sokkal okosabb az ős magyarnál, mivel el tudja velük tartatni magukat.
  Az úrhatnám polgárság pedig vajmi levest törődik a hajléktalanokkal, sőt gyártja őket. Nekik a műkedvelés a menő a bohóckodással spékelve.”
 • 8. JÓZSINÉNI 2009. április 10. 11:35
  „A győri városházának üzenem: sokkal többször és sokkal több helyen legyen ingye ebéd osztás /ne csak karácsony elött/.Nyissanak több árvaházakat.Ugyanis a most következő megszorítások után ,a hajléktalanok száma nőni fog és az éhes száj is!Tudjátok ,ma nekem,holnap neked!ASHER -nek azt üzenem,hogy a zsidó az egy külön faj,úgy mint a roma.A különbség az,hogy a zsidó "beleolvad" a környezetébe,míg a roma "beválalja" a fajtáját. A közös meg az,hogy mindegyik ragaszkodik a gyökereihez...”
 • 7. Agent 2009. április 10. 11:08
  „Eddig hajléktalan volt, most végre lesz fedél a feje felett, meg teljes ellátás (és rácsos ablakok), természetesen közpénzből, gondolom ez volt a cél.”
 • 6. tricse 2009. április 10. 09:38
  „Google a barátunk:

  "A társulat tagjai közül sokan Asher-szindrómban, közérthetőbben siket-vakságban szenved. Ez a genetikailag örökölhető betegség veleszületett nagyfokú halláscsökkenéssel, vagy teljes siketséggel jár, amit súlyosbít a serdülőkorban kialakuló csőlátás, a látótér beszűkülése. "”
 • 5. tricse 2009. április 10. 09:30
  „Te beteg vagy! Fordulj orvoshoz amíg nem késő!”
 • 4. AHA. 2009. április 10. 09:29
  „Asher! Én csak és kizárólag téged és a FAJTÁDAT szeretném eltüntetni még a világ gondolatából is.
  Soha nem szólítottalak meg, ez is cak kivétel és többé nem is fordul elő!”
 • 3. ASHER 2009. április 10. 09:11
  „Oooohhhhhh!!! A Nagy Magyar Hungarista FERGEK!!!! Aljas Patkanyok vagytok mind!!!!
  elfelejtitek nagyon hamar,hogy azok a HAJLEKTALANOK MIND UGYANOLYAN MAGYAROK MINT TI???!!!!
  Vagy csak mert nekik nincs annyijuk mint nektek,akkor mar semmi joguk sem lenne semmihez??!
  most itt a SAJAT FAJTATOK "eltunteteserol"almodoztok!!!?
  hogy is van az hogy Zsido hajlektalan nincs,vagy csak 1000-bol "talan" 2-3 !!!?
  -es ti akarnatok ott uj allamhatalomma valni!!!!a sajatjaitok is lenezitek!!!
  igy arra sem vagytok meltoak,hogy "ember"szamba vegyenek titeket!!!!”
 • 2. AHA. 2009. április 10. 08:58
  „tricse!
  Ezekből a fajtákból az elkövetkezendő időben sokkal többet fogsz látni, nemhogy kevesebbet!
  Köszönhetően a 7 év borzalmas rombolásának!”
 • 1. tricse 2009. április 10. 08:50
  „Melyik is az a párt amelyik azt ígéri és be is tartja,hogy eltünteti az utcáról a hajléktalanokat,az alkeszeket,a tolvajokat és a koldusokat? Adnám a voksomat csak nincs kire!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Innovációs dialógus

Tavaly az ország 250 milliárd forintot költött kutatás-fejlesztésre, de a forrás nagy részének… Tovább olvasom