Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

A város meghirdeti a hat telket

Július közepéig hat telket adhat el a győri önkormányzat, miután a közgyűlés megszavazta az értékesítést.
A csütörtöki győri közgyűlés legnagyobb horderejű napirendi pontja hat önkormányzati tulajdonú telek eladásáról szólt. Közülük három Marcalvárosban (az autóbusz-végállomás szomszédságában, a Mécs László utcánál és a győrújbaráti elágazással szemben), egy-egy Adyvárosban (a Praktiker barkácsáruház mellett), Ménfőcsanakon (az Új élet utca mellett), valamint Révfalu Bácsához közelebb eső részén található. Összterületük mintegy 70 ezer négyzetméter, becsült bruttó értékük 1 milliárd 814 millió forint.

Németh Zoltán, a jobboldali frakció vezetője úgy fogalmazott: ha további egy-két ingatlan szerepelne a sorban, nyugodtan ki lehet írni a városházára: „végkiárusítás". A politikus azt kérte, hogy az eladásból befolyó pénz ne a költségvetés nagy kalapjába folyjon be, hanem konkrétan lehessen látni, mire költi az önkormányzat. Horváth László (Fidesz) azt javasolta, hogy a majdani hirdetményben kössék ki, a vevőnek vásárcsarnokot kell építeni a buszvégállomás melletti telken. Ez így végül nem került be a határozatba. Kun András alpolgármester azt hangsúlyozta: rá kell bízni a piacra, mi az, amit megéri építeni. A politikus visszautasította Németh Zoltán állításait. A testület végül 21 igen szavazattal, 11 nem ellenében rábólintott az eredeti előterjesztésre. Miután az értékesítések liciten történnek, az 1,8 milliárd forintnál akár sokkal nagyobb összeg is befolyhat.

A közgyűlés úgy döntött, hogy a Külső Bácsai úti és az István király utcai hálakereszt, valamint az István király utcai hősi emlékmű június 15-től helyi védelem alá kerül. A testület többsége ugyanakkor Gergely Zoltán (MSZP) javaslatára nem értett egyet azzal, hogy a Vámosi úti temetőben, valamint a bácsai templom mellett 2000–2001-ben felszentelt millenniumi emlékkeresztek felkerüljenek a listára, mondván: különösebb építészeti értéket nem képviselnek, és csupán néhány éve állították fel ezeket. A grémium nem szavazta meg a Bajcsy-Zsilinszky Endre út 9. és a Bartók Béla út 37.–Álmos utca 2. szám alatti társasház védetté nyilvánítását sem. Az indokok között az hangzott el, hogy előbb a teljes városképi rendelet felülvizsgálatát érdemes megejteni.

Az adyvárosi lakótelepi rendőrség megalakulása óta 18 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a városrészben – derült ki dr. Holló Sándor ezredes beszámolójából. A városi rendőrkapitány arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy az anyagi kárral járó balesetek száma nőtt a területen, elsősorban a sok útfelbontás, útépítés, útszűkület miatt.
(A közgyűlés további döntéseiről szombaton számolunk be.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárcsarnok Marcalvárosban?

Győrben a marcalvárosi Tescóval szemben elképzelhető. hogy tízezer négyzetméteren vásárcsarnok épül.… Tovább olvasom