Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

A vámosszabadiak szerint kritikus a menekültügyi helyzet a településen

Minden 6. ember illegális bevándorló Vámosszabadin, a sátortábor felállításával aránytalanul nagy terhet róttak a lakosokra - írta közleményben a képviselő-testület.


Előzmények

Sátrak sorát állították fel a befogadóállomás udvarán. Annyi a menedékkérő, hogy az eredetileg 200–220 fősre tervezett állomás kinőtte magát. Cikk itt >>
˝Vámosszabadi lakossága és önkormányzata megdöbbenve figyeli a vámosszabadi idegenrendészeti befogadóállomás folyamatos bővítését, ami a magyarországi táborok között már most is kimagasló lakosságarányos létszámmal üzemel˝ - olvasható a vámosszabadi képviselő-testület közleményében.

A sajtóközleményben az áll: ˝a hivatalos intézkedések ellenére bekövetkező, bevándorlók általi incidensek, a megváltozott közbiztonsági hangulat, az éjszakai hangoskodások és verekedések aggodalommal töltenek el mindannyiunkat. Május végén, a 216 fős befogadó állomás kapacitását 300 főre bővítették. A BÁH mai jelentése alapján, jelenleg már 340 fő a létszám, vagyis Vámosszabadi területén minden 6. ember illegális bevándorló! A sátortábor felállításával akár 400-500 főt is el tudnak helyezni a befogadó állomáson és ez aránytalanul nagy terhet ró az itt élő 1600 lakosra.

Elfogadhatatlannak érezzük a vámosszabadi tábor 100%-os létszámnövekedését és azt, hogy a menekültügyi helyzet kezelése Vámosszabadit ilyen mértékben terheli! Bízva a hivatalos szervek és illetékesek belátásában, határozottan kérjük, hogy a vámosszabadi tábor működtetése helyett egy társadalmilag kisebb teherrel járó megoldást találjanak!˝ - jutatta el közleményét szerkesztőségünknek vámosszabadi képviselő-testülete.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebbe kerülhet a hatósági eljárás

Jövőre tízmilliárd forinttal kevesebbet kell fizetniük az állampolgároknak és a vállalkozásoknak a… Tovább olvasom