Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

A változások után új megyei vezető

Az elmúlt időszakban jelentős változás történt a közlekedési hatósági szervezetben. Megszűnt a regionális irányítás, a felügyeletek a megyei kormányhivatalok kötelékében működnek a jövőben. A megye közlekedési felügyelőségét július 1-jétől Markotányos Tivadar vezeti.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság július 1-jétől szakmai irányítóként, másodfokú szervezetként tevékenykedik tovább. A felsőfokú műszaki és gazdasági végzettségű igazgató, Markotányos Tivadar korábban a közlekedés számos területén dolgozott már.

– Oktattam gépjármű-vezetési gyakorlatot, közlekedési és műszaki ismeretet, voltam iskolavezető, dolgoztam a közlekedéshez kötődő különböző területeken, többek között autószervizt üzemeltettem. A megbízóm szakmai tudást és elhivatottságot vár el tőlem, hogy döntéseim szakszerűek és megalapozottak legyenek. Ebben nagy segítségemre van az elmúlt tíz évben más szervezetek vezetőjeként eltöltött idő – mondta Markotányos Tivadar.

Az átvett szervezettel kapcsolatos kérdésünkre az igazgató a következőket válaszolta:

– Megfelelő szakmai felkészültségű, kiváló műszaki ellátottságú, alapvetően jól működő szakigazgatási szerv vezetését bízták rám. A közeljövőben szerkezeti és személyi változtatások is lehetségesek. Célom az, hogy a felügyelőség maradéktalanul a jogszabályoknak és az elvárásoknak megfelelően lássa el feladatait.

Elképzeléseiről, jövőbeni terveiről Markotányos Tivadar elmondta, a közlekedési felügyelet feladat- és hatáskörére vonatkozó törvényjavaslat jelenleg kidolgozás alatt áll. Valószínűsíthetően ez nagyban megváltoztatja majd a hatóság feladatait. Az állampolgárok is többször találkozhatnak ezután a felügyelőség ellenőreivel az erre kijelölt területeken.

– A győri, Tatai úti, illetve soproni vizsgálóállomásunkon változatlanul folyik a gépjárművek üzembe helyezés előtti, illetve időszakos műszaki vizsgáztatása. Mindenképpen ügyfélbarát, korrekt szolgáltatást szeretnénk nyújtani a jövőben. Folyamatos a gépjárművezetők vizsgáztatása és a képzőszervek felügyelete – mondta el Markotányos Tivadar.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségéhez tartozik: közútijármű-főosztály műszaki és forgalmi osztályokkal, útügyi osztály, járművezető-vizsgáztatási és -utánképzési osztály. A vasúti, hajózási és légügyi felügyelet a Nemzeti Közlekedési Hatóság feladatkörébe tartozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Citybusz néven új buszt indít a Kisalföld Volán - fotó

Citybusz néven új buszt indít a Kisalföld Volán a Dunakapu-térről elköltözött piac új helyére, az… Tovább olvasom