Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

A válságkezelés eszközei

Győr - „Kezeljük, hogy ne fájjon annyira" – címmel Gruhala Péter, a Deloitte vezetési tanácsadója tartott előadást a megyei kereskedelmi és iparkamarában.
A kamara Presztízs Gazdasági Kerekasztal rendezvényén az ismert – a legújabb pénzügyminisztert is adó – tanácsadó cég munkatársai a jelenlegi gazdasági helyzetben lehetséges válságkezelési intézkedéseket vették sorra, az első figyelmeztető jelek felismerésétől kezdve a cash flow-optimalizáción át a banki bizalom megtartásáig.

Gruhala Péter bevezetőjében a biológiai fogalomként elterjedt „túlélés" szóra emlékeztetve megjegyezte, a hasonlóság annyiban mindenképpen felfedezhető, hogy mindkét esetben csak a legellenállóbb egyedek maradnak fenn... A cégválság első figyelmeztető jelei közül fontosnak tartotta a piaci ár alatti értékesítést, illetve a piaci részesedés csökkenését, amelyekre a vállalati hatékonyság növelésére alkalmas eszközökkel, gyors cselekvéssel kell reagálni. Az előadó az első körben ilyenkor alkalmazott létszám-felülvizsgálat mellett kitért még a bevételek biztosításának, az egyéb költségek felülvizsgálatának módszereire, hangsúlyozva, mindez szükséges a hitelező bank bizalmának folyamatos fenntartásához is.

– Aki lényegre törő gondolkodással, a gazdálkodási adatok naprakész ismeretével sikeresen túléli a keresletcsökkenés időszakát, az a későbbi fellendülés idején a korábbinál nagyobb profitra számíthat – biztatta a hallgatóságot a Deloitte szakembere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adóbevallás: május 20-ig ragadjon számológépet

Május 20-án zárul a 2008. évi személyi jövedelemadó-bevallás határideje. Addig még ragadjon… Tovább olvasom