Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

A vállalkozó eltűnt, az út sehol

Gödröket kerülgetve kell közlekedniük az egyik pinnyédi utca lakóinak évek óta. A rendes út kiépítése a házakat építő cég kötelessége lett volna, csakhogy a társaság anélkül tűnt el, hogy ezt megtette volna.

Városrészek fóruma sorozatunkban jelenleg Pinnyéd van soron. Péterfalvi Attila olvasónk az Őzike utca problémáját vetette fel.

Azt írta: "az utca évek óta a város kezelésében van, de még murvás. Több éve kérjük a mindenkori képviselőn keresztül, hogy valamit kezdjenek vele. Télen és rossz időben szinte nem lehet járni rajta kocsival sem, annyi a gödör, a kátyú, gyalogosan pedig nyakig sáros lesz ember, mire hazaér.

Ígérgetésen kívül eddig nem sok minden történt, a lakók önerőből próbálták újramurváztatni az utcát, de sajnos nem sokáig tartott, mert a kocsik kijárták. Tavasszal végre lett közvilágítás az utcában, addig az sem volt. Az utcát a lakóparkot kivitelező vállalkozónak kellett volna megcsinálnia és a városnak behajtania."

Máthé-Tóth Péter, a Városi Útkezelő Szervezet szóvivője kérdésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy az utcanyitást és az ingatlanfejlesztést magáncég kezdeményezte. A Contact-Building Kft. számára előírták a közterületi infrastrukturális fejlesztést: az út kiépítését is, amit a házak használatbavételéig kellett volna teljesíteni.

"Mindez nem történt meg, a házak azonban megépültek. Azért, hogy a családokat ne érje anyagi hátrány, a társszervek és -hatóság mellett intézményünk is hozzájárult az épületek használatbavételi engedélyéhez, engedményt adva ahhoz, hogy a legtöbbször hitellel terhelt építkezések ne rekedjenek meg az utolsó lépeseknél.

A fejlesztő eltűnt és városi tulajdonba került az utca. Az előzmények mellett mint fenntartó sem mehetünk el, prioritásban az évtizede megoldatlan problémákat kell előtérbe helyeznünk. Értjük azonban a lakók problémáját, tavasszal és ősszel kátyúzzuk a murvás utat, tavaly kiépítettük a közvilágítást" – fogalmazott Máthé-Tóth Péter a költségek érzékeltetéseként megjegyezve, hogy aszfaltburkolatú útpálya kiépítésére 20 millió forintos árajánlatuk van.

Szeles Szabolcs, Pinnyéd önkormányzati képviselője a Kisalföldnek hozzátette: a város humánusan járt el, amikor annak ellenére kiadta a használatbavételi engedélyeket, hogy az út nem készült el, a lakóknak ugyanis sokkal súlyosabb gondjuk keletkezett volna abból, ha nem vehetik birtokba tulajdonukat. A probléma nagyon régre nyúlik vissza, a jelenlegi városvezetés által alkotott új rendelet napjainkban megakadályozza a hasonló helyzetek bekövetkeztét.

A képviselő kifejtette: megválasztása után közreműködött abban, hogy az út murvázása megtörténjen, illetve a közvilágítás kiépüljön. Szerinte hiba lenne konkrét ígéretet tenni a probléma azonnali megoldására, mindenesetre úgy fogalmazott: „Van remény az építkezések folytatására, és ennek kapcsán ezt a beruházást is el lehet végeztetni vállalkozói és esetleg önkormányzati részvétellel."

Olvasóink írták

  • 2. llbacsa 2013. január 11. 08:04
    „"Vállalkozó eltűnt": Ne vicceljünk már, dehogy tűnt el, ott vannak a cégnyilvántartásban a tulajdonosok, kérdés miért nem lép a NAV (eljárás van folyamatban már jó ideje, de gyakorlatilag semmi előrelépés nincs). Sajnos így megy ez nálunk...

    Oreg35: Egyetértek, a jelenlegi rendelet egyszerűen botrányos, a magán építkezéseket (saját célra családi ház) sok esetben ellehetetleníti.”
  • 1. Oreg35 2013. január 10. 09:41
    „" A probléma nagyon régre nyúlik vissza, a jelenlegi városvezetés által alkotott új rendelet napjainkban megakadályozza a hasonló helyzetek bekövetkeztét." Azaz, ha nincs út- nincs használatbavételi engedély! Akkor a korábbi önkormányzat- a mai problémák ellenére is- humánusabban járt el!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dolgozók értik bérük kiszámolását?

Szakértőink tájékoztatása szerint a bért minden esetben bruttóban adják meg, de aztán természetesen… Tovább olvasom