Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

A Vakrepülés a látóknak is megrázó élmény

Győr - Különleges színházi élmény részesei lehettek azok, akik a látássérültek győri rehabilitációs központjába elfogadták a Vakrepülés Színtársulat meghívását. Vak színészek előadásában a romantikus darabot teljes sötétségben adták elő a művészek.
Az érdeklődők párnán és teljes sötétségben ülve lehettek részesei a máshoz nem hasonlítható élménynek. Látni semmit nem lehetett, a közönség a többi érzékszervére támaszkodhatott az előadás alatt. Pál Zsolt, a társulat tagja sérültsége ellenére úgy érzi, teljes életre rendezkedett be, másokhoz hasonlóan dolgozik, ám a kikapcsolódást számára a színház, a játék és a barátok jelentik.

– Tíz éve azért jó ide tartozni, mert van mit megmutatnunk a látóknak s a sérültséggel élőknek egyaránt – mondta el két előadás között Pál Zsolt, a Vakrepülés Színtársulat alapító tagja, aki „civilben" programozó matematikus. – Nem tartunk diavetítéses előadásokat, a mi filozófiánk szerint ki kell próbálni, milyen teljes sötétségben élni, s erre ez a színházi produkció nagyon is megfelel. A minisztérium támogatása a lehető legjobbkor talált meg bennünket, így eljuthatunk a vidéki nagyvárosokba, a fehérbot-napi rendezvények pedig a létező legjobb apropót jelentik erre.

Különleges élmény: A Vakrepülés Színtársulat tagjai a halláson keresztül juttatták élményhez s egyben katarzishoz az érdeklődőket. Fotó: Harcsás
Különleges élmény: A Vakrepülés Színtársulat tagjai a halláson keresztül juttatták élményhez s egyben katarzishoz az érdeklődőket. Fotó: Harcsás

Mint azt Laczi Tamásné, a vakok és gyengénlátók győri egyesületének elnöke elmondta: az előadás az egészséges, látó emberek számára megrázó, pedig ők tudják, tudhatják, hogy a teljes sötétség állapota csak átmeneti, a vakok azonban egész életüket így élik le.

A Vakrepülés Színtársulat bemutatója valódi ráhangolódást jelentett mind a látássérülteknek, mind pedig az épeknek a fehérbot-napi programsorozatra. Ma délután fél 3-tól minden sorstársat és érdeklődőt szívesen látnak a győri látássérültek rehabilitációs központjában (Szigethy Attila út 109.), ahol is irodalmi és kulturális program várja a megjelenteket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szupermaraton: elvonult a mezőny, torlódott a sor

A Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton mezőnye hétfő délután érkezett Győrbe, és kedden délelőtt már… Tovább olvasom