Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

A vakokat és gyengénlátókat egész évben támogatják

Pannonhalma - Jótékonysági gyalogtúrát szervezett hétvégén az Arrabona Lions Club, a szervezők felhívásához több mint háromszázan csatlakoztak. A lionok idén a rehabilitációs intézet működtetésére és a tandemesek Bécs–Budapest szupermaratonjára gyűjtöttek és persze gyalogoltak Pannonhalmán.

A pannonhalmi Kosaras-dombon barátok, ismerősök és támogatók gyülekeztek. Mint Györgyiné Németh Róza soros elnök elmondta, programjaikkal – a többi Lions klubhoz hasonlóan – egész évben a látássérülteket segítik. A vakok és gyengénlátók rehabilitációs intézetének fenntartása és működtetése, valamint a márciusban alakult győri Tandem Egyesület Bécs–Budapest szupermaratonon való indulása olyan cél, amelyet valamennyien egy emberként támogatnak.

Mittnach József, a győri tandemesek egyesületének elnöke megköszönte a segítséget, s elmondta, hogy a civil szervezetnek már 22 tagja van és öt pár szeretne indulni a szupermaratonon. Szponzorokat keresnek még, hisz a nevezési díjon túl pénzbe kerülnek a tandemek, a felkészülés és minden, ami a versennyel együtt jár. A győriek indulása példaértékkel bírhat az október 19-től 23-ig tartó versenyen, hiszen a családfő gyengénlátó, felesége, Csilla születésétől fogva teljes sötétségben él.

Belecz István családjával együtt három másik házaspár barátjukkal érkezett Mosonmagyaróvárról. Sok kicsi sokra megy alapon eddig minden jótékonysági gyalogtúrára eljött, a segítség mellett mindannyiszor nagyon jól érezték magukat, rég látott ismerősökkel is találkoztak.

Mittnach József „cserébe" ígérte, a szupermaratonról szívesen tartanak majd élménybeszámolót a feleségével együtt a klubban, és reméli, végigtekerik a távot, s felejthetetlen élményekkel gazdagodnak.

Harcsás Judit

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz veterán autó és tulajdonosa mutatta meg magát Győrben

Győr - Volt, aki igazi megmérettetésnek tekintette a hétvégén rendezett veteránautó-túraversenyt, és például az Árkád-parkolóban egy kávéra sem állt meg az időmérés után, hanem haladt tovább a célja felé. Mások élvezték, hogy őket, illetve autóikat nézik és fotózzák: ilyen volt idén az oldtimer autók felvonulása. Tovább olvasom