Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

A `Vagongyár´ 120 éve a győri ipar szolgálatában - konferencia Győrben

A Magyar Nemzeti Levéltár Győr-Moson-Sopron Megye Győri Levéltára, valamint a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér 2016. december 6-án (kedden) konferenciát rendez "120 év a győri ipar szolgálatában" címmel.
A konferencián az 1896. december végén megalakult Magyar Waggon- és Gépgyár Részvénytársaság több, mint száz éves múltjára emlékeznek. A tudományos tanácskozáson azok a kutatók (Albisi-Páncél Mátyás, Áldozó István, Bartha Anikó Eszter, Biczó Zalán, Honvári János, Magó Károly, Nagy Róbert, Szabó János) szólalnak és tartanak előadást, akik az elmúlt húsz esztendőben jelentős feltáró munkát folytattak a témában.

Az előadások felvázolják azokat az útkereséseket, amelyek az 1930-as és 1940-es években, illetve a rendszerváltoztatás korában jellemezték a gyárat. Továbbá bemutatásra kerülnek olyan személyek, akik mérnökökként és vezetőkként nagy hatást fejtettek ki az üzem fejlődésére. Hangsúlyt helyezünk annak ismertetésére is, milyen támogatást nyújtott a gyár a győri tehetséges sportolók számára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adományokat vár a Mikulásgyár Győrben

Adományokat vár a Mikulásgyár Győrben
Győrben négy helyszínen lehet leadni a Mikulásgyáron keresztül a rászorulóknak szánt adományokat. Tovább olvasom