Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A Vadász-laktanyának nincs Leiere

Míg a Frigyes-laktanya sorsa rendeződni látszik, Győr másik volt kaszárnyája, a Vadász-laktanya egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül. Nyilvánvaló, hogy magánbefektető nélkül csoda nem történik.
Kevesen gondolták, hogy a Frigyes-laktanya egyszer még „bezzeg" lesz, márpedig ez történt. Erről legkevésbé a másik laktanya tulajdonosa, a megyei önkormányzat tehet, de a tény ettől még tény: míg a nádorvárosi volt szovjet kaszárnyában már a második épületen dolgoznak (a
Leier-cégcsoport pénzéből), addig a Vasvári Pál utca mellett a Vadász-laktanyában jó ideje nem történik semmi, s ha így halad, sokáig nem is fog.

Pedig valóban jól indult minden, pontosabban ígéretek sorát kapta az önkormányzat az elmúlt hat-nyolc évben. Volt szó arról, hogy az egyik romos épületben emelt szintű szociális otthon épülhet állami támogatással, majd inkább arról győzték meg a megyét „fentről", jobban teszi, ha a levéltár és gyógypedagógiai szolgálat otthonára pályázik. Pályázott, háromszor is, míg végül nem lett az egészből semmi. (Erről bővebben Vadász-laktanya: ugrott a hatszázmillió című írásunkban olvashattak – Kisalföld, 2005. május 3.) Nem épült meg a győri tanítóképző új kollégiuma sem, maradtak hát a romos épületek.

Az a néhány, amely jó állapotban van, a korábbi magánbefektetőknek köszönhetően olyan, amilyen.
Mindösszesen egy épület hirdeti, hogy a megyének valaha még érdemes volt pályáznia: a közgyűjteményi raktárnak helyet adó épület. Hogy ez mennyit ér, mi sem mutatja jobban, mint a környező épületek (romos) állapota.

Firtl Mátyás megyei alelnök a jelenlegi helyzetről semmi biztatót nem mondott: komoly befektetői szándék nincs, bár korábban érdeklődés volt, de az is gyorsan a múlt ködébe veszett. Az önkormányzat erejét a Petz-kórház megmentése felemészti, így jelenleg esély sincs olyan pályázaton való indulásra, amely önrészt is igényelne. Bár látva az elmúlt évek próbálkozásait, nem is ez a megoldás – a kérdés csak az, van-e még Mi-
chael Leier a közelben.

A Vadász-laktanya romos épületeiben ma hajléktalanok laknak. Amíg nem lesz pénz a felújítására, addig a helyzet nem változik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtvényfejtésben versenyeztek

Diákjainak 15 éve szervez logika szakkört a győri Tulipános Általános Iskola, a különórákon a tanulók logikus gondolkodását fejlesztik játékos formában. Megismertetik őket a hagyományos rejtvényekkel, logikai feladványokkal. A rejtvények elősegítik a problémamegoldó képesség fejlesztését s egyben sikerélményt is nyújthatnak tanítványoknak. Tovább olvasom