Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

A tűzoltók sem nyúlhattak a pénzszállítóhoz

Nem a baleset súlyos volta miatt lett hír a bakonypéterdi baleset, hanem azért, mert egy pénzszállító autóval történt mindez. Minden jel szerint pénz is volt a páncélautóban, amihez a tűzoltókat sem engedték közel.
Csütörtökön Bakonypéterden könnyű sérüléssel végződő baleset történt, a faluban egy gépjármű csúszott meg, majd borult árokba, ráadásul olyan szerencsétlenül, hogy rögtön a tetejére is fordult. Eddig szimpla baleseti hírnek tűnik az eset, de mindez egy pénzszállító autóval történt, így a helyszínelés és a mentés több órán át tartott.

Természetesen a mentőket és a tűzoltókat is riasztották a rendőrségen kívül, a mentők a sérültet – aki nem a sofőr, hanem a pénzkísérő volt – a győri kórházba szállították. Az autóvezető sérülés nélkül megúszta a balesetet.

A biztonsági cég utasítására nem engedték meg számukra még a jármű áramtalanítását sem. Fotó: Bertleff András

A tűzoltók három autóval vonultak ki a bakonyaljai településre, a riasztáskor ugyanis még úgy látszott, a gépjármű utasai nem tudnak kiszabadulni a páncélozott kocsiból. A helyszínen aztán semmit sem tudtak csinálni, egyrészt azért, mert a sérült végül kijutott az autóból; másrészt pedig azért, mert a biztonsági cég utasítására nem engedték meg számukra még a jármű áramtalanítását sem. (Megtudtuk: ezt valóban csak végső esetben engedélyezik, mert ilyenkor bejelez a riasztórendszer.) A kifolyt olajfoltot semlegesítették végül, s visszamentek a parancsnokságra.

A rendőrök sem úszták meg könnyen ezt a balesetet, ugyanis végig a helyszínen kellett maradniuk – biztosítani a helyszínt –, míg megérkezett a másik pénzszállító autó, amibe aztán átrakodták a jármű rakományát. Nem nehéz kitalálni, hogy a balesetet szenvedett pénzszállító pénzt szállított, de erről az érintettek nem nyilatkozhattak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliárd a győri utakra

Jövőre másfél milliárd forintot tervez Győr önkormányzata útfelújításra, a Közlekedésfejlesztés… Tovább olvasom