Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

A tűzoltó százados gyűrűje

A Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által meghirdetett pályázatára számos pályamunka érkezett be.
Kuti Rajmund
Akár tananyag is lehet Kuti Rajmundnak, a győri tűzoltóság századosának „Felhő" jeligéjű pályamunkájából, amivel országos szakmai pályázaton megszerezte az első helyet, s az érte járó aranygyűrűt. A fiatal lánglovag egy korábbi munkája már oktatási anyag a tűzoltóképzésben.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által meghirdetett Dr. Balogh Imre-emlékpályázatra idén is számos pályamunka érkezett be. A sok kiváló pályázat közül a szakmai zsűri a „Felhő" jeligéjűt választotta győztesnek. A boríték felbontása után derült ki, hogy készítője Kuti Rajmund győri tűzoltó százados. A fiatal szolgálatparancsnok a vízköddel oltás gyakorlati lehetőségeit elemezte pályamunkájában.

– A vízköddel oltás egy nemrég létező technika. Lényege, hogy nagyon kevés oltóanyaggal kiváló oltóhatás érhető el. Ezért gazdaságos és a korábbiaknál jóval kevesebb a vízkárokozás. Nem áznak el a bútorok, az értékek. Pályamunkámban ennek a módszernek a tudományos, technikai és gyakorlati elemeit dolgoztam fel – magyarázta Kuti százados.
Kuti Rajmund nagyon sok tűznél szerzett tapasztalatot tűzoltóként az elmúlt kilenc évben. Közben kitüntetéssel elvégezte a Pollack Mihály Főiskolát, szakdolgozata, amit a habbal oltás gyakorlatáról írt, már oktatási anyag. A fiatal szolgálatparancsnok – aki a napi szolgálat mellett jelenleg a nemzetvédelmi egyetem katasztrófavédelmi szakán tanul – díjnyertes pályamunkájából is minden jel szerint ugyancsak tananyag lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszoknak őrzött parkoló?

Megírtuk korábban, hogy a győri Rába Hotel parkolója június 1-jétől fizetős parkolóként működik, a szálloda ugyanis nem tudott megegyezni a várossal a bérleti díjról – öt évre 50 millió forintot kellett volna fizetnie. Az Árpád úton azonban továbbra is parkolnak a hotel vendégeit szállító buszok – ebben semmi változás nem történt az utóbbi hetekben. Tovább olvasom