Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

A turizmus terén is a piac diktál

Győr - A panziósok nem festettek kedvező képet Győr turizmusáról a hétfőn megjelent cikkünkben (Sok szobára kevés vendég)

Golubkovics Péter,  a győri polgármesteri kabinet kommunikációs vezetője erre most bővebben reagál. Közleményéből idézünk:
„Nagyon kemény munkával megteremtettük azokat az alapokat, amelyekkel elképzeléseink szerint  a győri vendégéjszakák száma növekedhet. Első helyen kell megemlítenem, hogy az idegenforgalmi adóból befolyó bevételt és az azt kiegészítő plusz 2 forint központi költségvetési támogatást kizárólag idegenforgalmi célokra forgatjuk vissza.

Elindítottuk a gyor.hu honlapot, a városmarketing és a turisztikai marketing területén is sikerült komoly eredményeket elérnünk. Nos, talán csak a panziósok nem értesültek azokról a nagy sikerű rendezvényekről, programokról, melyekkel igyekeztünk kielégíteni a hozzánk látogató turisták és a helyi lakosság igényeit. Ezeket a programokat már a rendezvénynaptárunkban is szerepeltettük, így azt gondolom, csak az a panziós vagy turisztikai szakember nem készült fel külön csomagokkal, aki nem vette a fáradságot, a cikkben megjegyzett »kicsit ellustultunk« állítás szerint.

Fontos a hazai és a nemzetközi kiállításokon való erőteljesebb marketingtevékenység és városprezentáció. A turisztikai termékfejlesztés területén is sikerült előrelépnünk: a turizmusfejlesztési stratégia javaslatot tett a Káptalandomb idegenforgalmi hasznosítására. Tavaly októberben legfontosabb feladatunknak tekintettük egy hosszú távú turisztikai stratégia és program elkészítését – el is készült. Idén május elején szakmai workshopot tartottunk, amelyre meghívást kapott mintegy 150 szakember. A tanácskozás során senki sem vetette fel problémaként a nagy szállodák megjelenését a piacon.

Végül pedig: az idegenforgalmi bizottság szakmaisága a városházán a gazdasági, informatikai és idegenforgalmi bizottság hatáskörébe tartozik, ahol a szakterületek megoszlása szerint, mintegy egyharmad arányban képviselteti magát a szakma, vendéglátó-ipari és utazási irodai szakember révén. A jövő szállodatervei tekintetében az önkormányzatot felkereső befektetők valós üzleti tervekre alapozott beruházásokat ígérnek, amelyeket olyan hiányszegmensekre építenek, mint a wellnessturizmus, a sport- és szabadidő-turizmus vagy a konferenciaturizmus, melyekre valljuk be, a panziósok nem tudnak megfelelő alternatívát nyújtani. El kell fogadnunk, hogy a mai korban az igényeket a piac határozza meg" – írja Golubkovics Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvszalon: Kevesebb könyv fogyott

Győr - Felemás hangulatban ért véget a VII. Győri Könyvszalon. A kiadók még mindig a… Tovább olvasom