Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

A turizmus–vendéglátás szak a legnépszerűbb

Győr - Végzős középiskolások ismerték meg a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának képzéseit a hétvégén rendezett nyílt napon, és a felvételi eljárásról is információkat kaptak. A legtöbben várhatóan idén is a turizmus–vendéglátás szakra akarnak bekerülni.
Hagyományait, múltját is hangsúlyozták az intézménynek, mikor a leendő elsősöknek a Nyugat-Magyarországi Egyetem győri, Apáczai-karán folyó oktatás minőségéről, az itt szerzett diploma súlyáról beszéltek vezetői.

A hat alapképzés bemutatása alapján kiderült, hogy az andragógia szakon művelődésszervező vagy munkavállalási tanácsadó szakirány is választható, a gyógypedagógia szakon pedig tanulásban akadályozottak képzése szakirány. Utóbbi a tapasztalatok szerint egyre jobb elhelyezkedési esélyeket biztosít, akárcsak a szociálpedagógia szak.

A tanító szak számít a legpatinásabbnak az Apáczain, viszont ma már azon kis létszámú a képzés, mert kevesebb a pedagógusi állás. A rekreációszervezés és egészségfejlesztés szak viszont a legfiatalabb szak, tavaly indították. A legsikeresebb pedig a turizmus–vendéglátás szak, nagy a túljelentkezés a piacképes diplomát adó képzésre. A kar két felsőfokú szakképzése is ehhez kapcsolódik: négy féléves vendéglátó és idegenforgalmi szakmenedzser képzésre is várják a jelentkezőket.

Cigány Imre Zala megyéből kísérte el a lányát, kíváncsiak arra, milyen eredményekkel, hogyan lehet bejutni az Apáczaira. Más felsőfokú intézményben is körülnéztek már, a nyílt napokat jó lehetőségnek tartják arra, hogy pontos információkat kapjanak a képzésekről.

A győri karon az tetszik nekik, hogy többféle választási lehetőséget kínál egy-egy szakon belül is. Leginkább azonban a turizmus–vendéglátás iránt érdeklődnek. Akárcsak Foki Zsófia, aki tudja, ez népszerű szak, ezért sok pontot kell szereznie, ha be akar jutni. Szüleivel Szombathelyről jött el a nyílt napra.

Édesanyja, Fokiné Barki Ágota elmondta: fontos, hogy megtudják, mit takar egy-egy szak, milyen tantárgyakat tanítanak azon belül, ahogy az is, hogy körülnézhessenek. Meg akarják tudni, milyen körülmények közé kerül lányuk, ha már más városban kell tanulnia, náluk ugyanis nincs olyan képzés, amire leginkább szeretne jelentkezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy ágyhoz kötött fiatal élet

Győr - Tremmel Sándorné 27 éves, halmozottan sérült, mozgásképtelen lányával egy II. emeleti… Tovább olvasom