Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

˝A törvényesség mindent felülír˝ - Nagyné dr. László Edit az új hivatal élén

Megkezdte munkáját a szeptember elsején létrejött megyei közigazgatási hivatal vezetője, Nagyné dr. László Edit. Fontosnak tartja, hogy másfél év után újból lehetőség van az önkormányzatok törvényességi ellenőrzésére.

A Nyugat-dunántúli Államigazgatási Hivatal jogutódja lett a Győr-Moson-Sopron Megyei Közigazgatási Hivatal szeptember elsejétől. Vezetőjévé Nagyné dr. László Editet nevezte ki a miniszterelnök. – A hivatalvezetővé való kinevezésem megtiszteltetés, de nagy feladatot is jelent számomra. Igyekszem képességeimhez képest az elvárásoknak megfelelően gyakorolni. Büszke vagyok arra, hogy egyike lehettem az országban annak a húsz szakembernek, akik most a megyei közigazgatási hivatalok élére kerültek. Ezek a vezetők hosszú közigazgatási gyakorlattal rendelkeznek, így én is – mondta sajtótájékoztatóján.

Nagyné dr. László Edit a győri városházán 27 évet töltött el a közigazgatásban jogászként. Először jogi előadó, majd 1991-től a közigazgatási iroda – később osztállyá alakult – vezetője volt. Mindig sok szakmai területet irányított, többek között az általános igazgatást, s közben is végezte a jogi képviseletet.

– Ezután készültünk fel az okmányirodák kialakítására, ami nagyon új dolog volt, új szemléletet, helyzetet jelentett. Komoly informatikai rendszert igényelt, meg kellett találni a helyét, személyi és egyéb feltételeit. Végül megvalósult, az okmányirodák működnek. Emellett jogtanácsosként is dolgoztam tizenhat évet, az oktatási intézmények jogi képviseletét láttam el Győrben.

Nagyné dr. László Edit
Nagyné dr. László Edit

A megyei közigazgatási hivatalban eltöltött első napján, szerdán Nagyné dr. László Edit áttekintette a feladatokat a főosztályvezetőkkel. Még aznap megtörtént a jogutódlásból eredő és a törvényeknek, jogszabályoknak megfelelő feladatátadás.

– A regionális államigazgatási hivatal vezetőjével megtörtént az átadás-átvétel. A Vas és Zala megyei közigazgatási hivatalok részére is. A megyei hivatal alapító okirata is elkészült. Így már adottak a feltételek, hogy a közigazgatási hivatal a munkáját elvégezze. Nagy hiánypótlás történik a közigazgatási hivatalok felállításával, hiszen így a kormány eleget tud tenni az alkotmányban rögzített kötelezettségének, hogy biztosítsa az önkormányzatok törvényességi ellenőrzését – mondta, s hozzátette:

– Ennek megfelelően ma levélben fordulok az önkormányzatok jegyzőihez, felhívom a figyelmüket a jogszabályváltozásra és a szükséges teendőkre. Beindulhat az önkormányzati döntések véleményezése, ellenőrzése. S természetesen minden segítséget megadunk ahhoz, hogy ne legyenek problémák. A törvényesség mindent felülír.

Olvasóink írták

 • 6. igazszó 2010. szeptember 05. 16:15
  „Mindig együttműködő volt a vezető nő, azért is tették erre a posztra, mert független igaz emberekre, vezetőkre van szüksége Győr városának!
  Egyetértés van a hivatalokban, hisz mindig annak adják kivizsgálásra a panaszos által beadott ügyet, aki az aljasságokat a hivatalokban elkövette....tehát maga ellen nem fog vallani a hivatal! Vezetőnő is ehhez a tisztességes csoporthoz tartozik! Konfrontálodni pedig senki nem fog, hisz a jó állását veszítené!”
 • 5. zag 2010. szeptember 04. 07:00
  „Még egy hivatal a "csökkentjük az államaparátust" jelszó alatt.Annak idején a régiókat a megyei vezetés helyett hozták létre,aztán maradt a megye is.”
 • 4. Tabornok 2010. szeptember 04. 06:19
  „"A törvényesség mindent felülír. " Legyen igaza!
  Majd a FIDESZ vezérek megmondják neki, mi a törvényes.”
 • 3. janika 2010. szeptember 03. 18:00
  „-pitiáner szabálysértési ügyben- a gyengébb felfogásúak érdekében, mert megint kekeckednek majd.”
 • 2. janika 2010. szeptember 03. 17:57
  „"Goldmund" megelőzött! Persze még az sem elhanyagolható, hogy egy pitiáner ha "tanúnak" beidéznek e hivatalba, akkor előre megfenyegetnek olyan bírsággal, ha nem jelenik meg a tanú mely közel annyira rúg mit a pitiáner szabálysértő büntetése. Szinte rabszolgának nézik az Ő munkájukat segítőket.”
 • 1. Goldmund 2010. szeptember 03. 11:46
  „"A törvényesség mindent felülír."
  Bár mindenütt így lenne!
  Tapasztalataim szerint inkább "a főnök szava: Isten szava" című szabály érvényesül. Megtűzdelve egy kis bürokratikus akadékoskodásal, szokásjoggal, ügyintézői érdekkel ("az ügyfél van értem és nem fordítva) és hivatali érdekkel (milyen címen lehet még pénzt beszedni az adott ügyben?).
  A paragrafust persze mindenre és mindennek az ellenkezőjére is meg lehet találni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába piknik vadpörkölttel szombaton Győrben

Rába közeli, megyei települések zenés-táncos mulatsággal, tájjellegű ételek főzésével mutatkoznak be szombaton a régi korcsolyapálya helyén Győrben. Tovább olvasom