Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

A töltésbontások ellen tiltakoztak

A szerep nélküli töltések elbontása ellen tiltakozott két önkormányzati képviselő.
A szerep nélküli töltések elbontása ellen tiltakozott két önkormányzati képviselő a győri rendezési tervről tartott keddi egyeztetésen. Az eseményen kiderült: a kisbácsai erdő helyén nem létesül lakópark.

Egyeztetés szakemberekkel

Győr nemrégiben egyhangúlag elfogadott településfejlesztési koncepciójában az szerepel, hogy a vízpartokat megközelíthetőbbé kell tenni, s ezért a töltéseket vissza kell bontani ott, ahol a vízrendezési munkálatok következtében már szerepüket vesztették. Ilyen például – áll az anyagban – a Holt-Rábca, a Holt-Mosoni-Duna vagy a felhagyott bácsai Mosoni-Duna-töltés. A kérdés szóba került azon a tegnapi egyeztetésen is, amelyet az önkormányzat városépítési irodája szervezett a készülő rendezési tervről a véleményező szakhatóságoknak, építészeknek.
Bárány István önkormányzati képviselő kifejtette: Bácsán felhagyott töltés nincs, ami a koncepcióban szerepel, azt már elbontották.

Horváth László önkormányzati képviselő elfogadhatatlannak nevezte, hogy eltűnjön a Holt-Mosoni-Duna melletti védmű. „Felelőtlenség lenne az ilyen döntés, mert ekkor Révfalut csak egy zsilip védené" – fogalmazott. A politikus hozzátette: egy hiba vagy egy bűncselekmény az egész városrészt veszélyeztetné árvíz esetén. Dr. Németh Iván, a terv készítésének felelőse válaszában úgy fogalmazott: a bontáshoz engedély kell, amelyet az illetékes hatóság nyilván csak akkor ad meg, ha a töltésnek valóban nincs árvízvédelmi szerepe.

40 oldal írásos észrevétel

A rendezési tervhez érkezett írásos észrevételek kilencpontos betűvel 40 oldalt tesznek ki, s dr. Németh Iván elmondta: számos véleményt elfogadtak. Ezek közé tartozik a kisbácsai Bálványos melletti erdő, ahol nem javasolják, hogy helyén lakások épüljenek. Az elképzelés ellen a környéken élők aláírásokat gyűjtöttek, amelyről többször beszámoltunk a Kisalföldben (április 22. és április 30.). A szakember megemlítette: a Reflex Környezetvédő Egyesület általánosságban jelezte kifogásait az egész rendezési tervvel kapcsolatban, de semmilyen konkrétumot nem írt, amit így nem tudnak figyelembe venni. A civil szervezet nem képviseltette magát az eseményen.

Vámosszabadi nemet mondott

Takács Ferenc vámosszabadi polgármester a helyi képviselők döntését ismertette. Eszerint  a testület nem támogatja a megyeszékhely azon fejlesztési elképzeléseit, amelyhez a két település közigazgatási határának módosítása lenne szükséges.

Sándor János építész arra hívta fel a figyelmet: a győri építészeket vonják be a tervezési munkába, mert az épített környezetet a lakosság is egyre fontosabbnak tartja. Dr. Németh Iván elmondta: az építészkamarát már felkérték a közreműködésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűtengerrel küzd a városüzemeltető

A zöldterületeit karbantartó társaság dolgozói, küzdenek a sok esőtől gyorsan növő fű- és… Tovább olvasom