Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

A többség újra a Széchenyit választaná

Győr - A győri egyetem tizenhét végzős joghallgatóját avatták doktorrá szombaton, a győri Széchenyi-egyetem Deák Ferenc állam- és jogtudományi karán.

A jelölteket dr. Szekeres Tamás rektor és dr. Kovács Gábor, a Deák Ferenc állam- és jogtudományi kar dékánjának képviselője, dékánhelyettes avatta jogi doktorrá.

A 2002-ben indult jogászszak végzett hallgatóinak – az egyetem Karrier és PR Irodája által készített felmérés szerint – 84 százaléka ismét a Széchenyi István Egyetemet választaná (ez több mint egy százalékkal meghaladja az egyetemi átlagot). A friss diplomás jogászok 18 százaléka egy, 15 százaléka két, 18 százaléka pedig három hónapon belül munkát talál, 26 százalékuk pedig fél éven belül elhelyezkedik. A végzettek közel hat százaléka jelezte, hogy nem a végzettsége szerint talált munkahelyet.
Az átlagosan 50–60 fős győri jogászévfolyamokon végzett frissdiplomások munkabérelvárása egyébként a kezdéskor bruttó 122.959 forint – az egyetemi átlag bruttó 171.923 fo-
rint –, a pályakezdők felét a gazdasági jogi területek és az ügyvédi irodák vonzzák. A második legnagyobb felvevőpiac a közigazgatás – itt helyezkedik el minden harmadik Győrött végzett jogi doktor –, míg a klasszikus jogi területek, azaz a bíróságok és ügyészségek csak a legjobbaknak kínálnak elhelyezkedési lehetőséget.
A frissdiplomások az egyetemi hangversenyteremben tartott ünnepi eseményen, a rektori jogar előtt tett esküjükkel váltak a legklasszikusabb társadalomtudományi terület diplomás szakembereivé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb volt a tűz, több a vízkár tavaly

Győr-Moson-Sopron - Kevesebb tűzhöz, több műszaki mentéshez kellett vonulniuk a tűzoltóknak tavaly,… Tovább olvasom