Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A tízmilliárdos program mérnökei

Győr - Leadta pályázatát a környezetvédelmi tárca fejlesztési igazgatóságán a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás csütörtökön délelőtt. Ezzel párhuzamosan a városházán ünnepélyesen aláírták a 9,5 milliárd forint értékű beruházás mérnöki feladatainak ellátását rögzítő szerződést.
A nyílt közbeszerzési eljárásban nyertes Utiber Közúti Beruházó Kft. láthatja el a független mérnök szerepét a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás szilárdhulladék-fejlesztési projektjének kivitelezésében. Az erről szóló szerződést csütörtökön délelőtt a városházán írta alá a beruházó és a megbízott társaság képviselője.

A városházán ünnepélyesen aláírták a 9,5 milliárd forint értékű beruházás mérnöki feladatainak ellátását rögzítő szerződést. Képünkön Lányi György és Hegyi Zoltán. Fotó: Bertleff András

Az ünnepélyes szerződés-aláíráson a projekt megvalósítási egységének vezetője, Kovács Barnabás bejelentette, hogy a rendezvénnyel szinte egy időben az önkormányzati társulás benyújtotta a „Települési hulladékgazdálkodási rendszerek fejlesztése" pályázatot a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium fejlesztési igazgatóságán.
Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója, Gerencsér Tivadar megjegyezte: a projekt megvalósítása lehetővé teszi, hogy a környéken keletkezett 110 ezer tonna hulladékból 2 ezer helyett 40 ezer tonna újrahasznosítható legyen.

Külön feladatot jelent gondoskodni a 46 ezer tonna veszélyes hulladék elhelyezéséről, ártalmatlanításáról. A mérnöki feladatok jelentőségéről Hegyi Zoltán, a társulási tanács elnöke beszélt, s arról, hogy hat év után megkezdődhet a kézzelfogható munka.

A mérnöki munkát végző Utiber kft. ügyvezető igazgatója, Lányi György jó minőséget, a határidők betartását s a költségek meghatározott összegen belül tartását ígérte. Győr polgármestere, Borkai Zsolt kijelentette, a város tenni szeretne a környezetvédelemért, s mint a beruházás gesztora az összefogásban látja a jelentőséget. Abban, hogy a rendszer 112 település közel 250 ezer lakosát érinti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmillió látogató az élményfürdőben

Győr - Az ötödik évébe lépett győri Rába Quelle Termál- és Élményfürdőben soha ennyi látogató nem… Tovább olvasom