Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A tízéves Attila gyógyulni szeretne

A nyúli Sági családban az elmúlt hónapokban baj hátára jött a baj. Kezdődött az apa súlyos gyomorvérzésével, majd a tízéves Attilánál áttétes daganatot diagnosztizáltak. A kisfiú a negyedik kemoterápiás kezelésen van túl.
A súlyos betegség ártatlannak tűnő hasfájással kezdődött, s annak rendje-módja szerint az édesanya orvoshoz vitte a fiút. Mivel sem a diéta, sem pedig a gyógyszerek nem használtak, az orvos kórházi beutalót írt, ahol az első vizsgálatok megállapították: Attila állapota kritikus, áttétes rákos.

Élet-halál között

– Felnyitották a hasát, ahol öklömnyi daganatot fedeztek fel a vékony- és a vastagbélen – sírja el magát az édesanya. – Négy nap telt el kétségek és remény között, mire továbbküldtek bennünket a SOTE I. számú gyermekklinikájára, ahol három hétig az intenzív osztályon feküdt a fiam.
A családfő betegsége szinte eltörpült a fia állapotához képest, így a szülők egymást váltva őrködtek Attila betegágyánál. Időközben az anya elvesztette az állását.

Tartalék nélkül

A bajokat csak részben ismerte Pohárnik Jánosné, a nyúli iskolaszék elnöke, aki a szervezet nevében Attila nevére nyitott számlát, hogy segítsen. Másfél hónap alatt 620 ezer forint gyűlt össze.
– Nekem is hasonló korú gyermekem van és belegondoltam, hogy milyen nagy bajban lehet a család – sorolja Pohárnikné Jolika. – A fiukat hónapok óta kórházban kezelik, félbemaradt az otthonuk átalakítása, munkanélkülivé váltak a szülők, egyszóval ki sem látnak a bajból. Tartalék és rokoni segítség nélkül kilátástalannak tűnik a helyzetük....

Szorítanak érte

A negyedikes Attila életvidám, jó tanuló. Kedveli a karatét, meg a focit. Igaz, még két kezelés hátravan, ám a jelenlegi leletei kezelőorvosa, dr. Rényi Imre adjunktus szerint biztatóak: a tumorok fokozatosan zsugorodnak és a fiú életesélyei ezzel párhuzamosan nőnek. November 12. óta élettere a steril szoba, ám osztály- és iskolatársai, tanárai visszavárják. A negyedik osztályt nem kell ismételnie: különbözeti vizsgát tehet, s ha minden jól alakul, a többiekkel már együtt kezdheti az ötödik osztályt.

Ságiék 3 millió forint kölcsönt vettek fel nyúli házuk felújítására. Havi 25 ezer forintot kellene törleszteniük, ami – a jelenlegi helyzetet tekintve – szinte lehetetlen. Pohárnikné Joli a 96-os körzetszámú 365-154-es számra befutó telefonokat, faxokat a családnak továbbítja. A kisfiú gyógykezeléséhez, életkörülményeinek javításához a Nyúli Takarékszövetkezet 59200013-11040309-es számlaszámán lehet csatlakozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiskút százhúsz éves

Győr első vízműtelepét 120 évvel ezelőtt helyezték üzembe Kiskúton – a városrész a fúrt kútról… Tovább olvasom