Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

A tizennyolcadik győri akadémiai nap

Tizenhét évvel ezelőtt, 1994-ben a Széchenyi István Egyetem és az Universitas-Győr Alapítvány az akadémiai év kezdetén, Széchenyi István születésének évfordulóján – hagyományteremtő szándékkal – Akadémiai Napot rendezett.
Az immár tizennyolcadik Akadémiai Nap központi eseménye ezúttal is az egyetem Szenátusának szeptember 21-én, szerdán 10 órától az Új Tudástér aulájában tartandó ünnepi ülése lesz.

Az Akadémiai Nap nyilvános, ünnepi szenátusi ülésének keretében kerül sor az egyetem átfogó fejlesztési programjának központi elemét jelentő infrastrukturális beruházás ünnepélyes záróeseményére. A 7 milliárd forintos összköltségvetésű projekt kívül-belül megváltoztatta az intézményt: a két új, korszerű épület kivitelezése mellett közel 1,5 milliárd forint jutott csúcstechnológiás kutatási eszközök, laborberendezések beszerzésére. Az uniós támogatású projekt megvalósítása új időszak kezdetét jelenti a Széchenyi István Egyetem életében, hiszen a XXI. századi, inspiráló terek, az ipari környezethez igazított high-tech K+F eszközpark révén hatékonyabbá válik a képzés, színvonalasabb kutatási együttműködési lehetőségek várják a vállalati partnereket, s az intézmény még inkább meg tud felelni a vele szemben támasztott tudományos, gazdasági, munkaerőpiaci és társadalmi elvárásoknak. A délutáni programban tíz zenei, szakmai, tudományos rendezvény szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színvonalas vetélkedő az Audi Hungariánál

A csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola tanulóinak csapata nyerte az Audi által… Tovább olvasom